Herkullinen suklaakakku

Herkullinen suklaakakku

Herkullinen suklaakakku on jokaisen suklaanystävän unelma. Pehmeän mehevä pohja ja täydellisen suklainen kuorrute tekevät yhdistelmästä täyteläisen ja maukkaan.
https://www.arla.fi/reseptit/herkullinen-suklaakakku/

Tee näin:

Suklaakakun pohja
  • Kuumenna uuni 175 ℃:seen. Vuoraa kakkuvuoka (halk. 20 cm) leivinpaperilla. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe, sokerit, sooda ja suola yhteen. Sulata voi ja lisää se taikinaan yhdessä jogurtin ja munien kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi, varo kuitenkin liikaa sekoittamista ettei taikina sitkisty. Kaada taikina esivalmisteltuun vuokaan ja paista noin 55 minuuttia tai kunnes kakkuun painettuun puutikkuun ei tartu enää raakaa taikinaa. Jäähdytä kakku ennen kuorruttamista.
Suklaakakun täyte
  • Paloittele suklaa kulhoon. Kuumenna kerma ja kaada suklaan päälle. Anna seistä 5 minuuttia ja sekoita sitten tasaiseksi. Anna jäähtyä, kunnes seos muuttuu koostumukseltaan tahnamaiseksi. Lisää Creme Fraiche ja vatkaa seosta hieman kuohkeammaksi (noin 2-4 minuuttia). Älä ylivatkaa, ettei seos juoksetu. Siirrä kuorrute tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin, jotta se paksuuntuu hieman ennen kakun täyttämistä.
Suklaakakku
  • Halkaise kakkupohja kolmeen osaan. Aseta ensimmäinen pohja tarjoilualustalle ja kostuta se kahvilla. Levitä päälle noin neljäsosa täytteestä. Toista sama uudelleen ja nosta viimeinen pohja kakun kanneksi. Kostuta kansi ja levitä päälle vielä kerros suklaatäytettä. Pursota loput täytteestä ruusukkeiksi kakun päälle. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa muutama tunti. Tarjoile kakku huoneenlämpöisenä.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Vehnäjauhoja
4 dl
Kaakaojauhetta
1 dl
Sokeria
3 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Sooda
1 tl
Suolaa
1 tl
150 g
1 pkt
Kananmunaa
2
Kostutus
Makeutettua, mustaa kahvia
2 dl
Täyte ja kuorrute
Tumma suklaa
450 g
4 dl
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
200 g
Lisää herkullisia ideoita
Suklaakakku
1 tunti
Suklaakakku
(46)
Suklaa-Pavlova
2 tuntia
Suklaa-Pavlova
(2)