Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(7)

Äitienpäivä ansaitsee arvolleen sopivan kakun ja tämä kakku todellakin on vaivan arvoinen! Täytteessä maistuvat suklaa ja täyteläinen Irish Cream.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

Kuorrute

Koristelu

Tee näin:

Tee näin:

Valmista pohja

1. Lämmitä uuni 175 °C :seen. Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm). Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.
2. Sulata voi. Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda kulhoon. Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi. Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.

Valmista täyte

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki. Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita suklaa rahkan joukkoon. Kääntele kerma täytteeseen kahdessa osassa.

Kasaa kakku

1. Halkaise pohjat kahteen osaan. Aseta ensimmäinen pohja korkealla (noin 20 cm) leivinpaperireunuksella tai reunakalvolla vuoratun kakkuvuoan reunuksen sisään. Levitä pohjalle kolmasosa täytteestä. Toista sama uudelleen, kunnes täyte on käytetty. Nosta viimeinen pohja kanneksi.
2. Anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.

Kuorruta kakku

1. Valmista kuorrute vaahdottamalla pehmeä voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vaahdottamista vielä hetki. Sekoita huoneenlämpöinen kahvi ja kaakaojauhe tahnaksi ja vatkaa kuorrutteen joukkoon vaniljatahnan kanssa. Laita 1 dl kuorrutetta tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
2. Aseta kakku tarjoilualustalle ja kuorruta se kreemillä. Anna kakun kovettua kylmässä noin 30 minuuttia.

Koristele kakku

1. Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä. Kaada noin 32 °C kuorrutus kakun päälle. Ohjaile kuorrutteen valumista työntämällä sitä kohti reunoja lusikan kuperalla puolella.
2. Vaahdota kerma ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi. Siirrä vaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
3. Pursota suklaakuorrutteesta ja kermavaahdosta vuorotellen ruusukkeita kakun pinnalle.

Lisää herkullisia ideoita