Äitienpäiväkakku

Äitienpäiväkakku

Herkullinen äitienpäiväkakku on maistuva yllätys äidille. Kokeile ihanan suklaista ja erilaista äitienpäiväkakkua ja yllätä oma äitisi!
https://www.arla.fi/reseptit/aitienpaivakakku/

Tee näin:

Valmista pohja
  • Aloita äitienpäiväkakku valmistamalla ensiksi kakun pohja.
  • Lämmitä uuni 175 °C :seen.
  • Pingota leivinpaperi kahteen irtopohjavuokaan (halk. 15 cm).
  • Vuoraa myös vuokien reunat leivinpaperilla.
  • Sulata voi.
  • Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, leivinjauhe ja sooda kulhoon.
  • Lisää muut ainekset ja sekoita tasaiseksi.
  • Jaa taikina kakkuvuokiin ja paista äitienpäiväkakku uunin alatasolla noin 50 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa.
  • Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissaan ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Valmista täyte
  • Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki.
  • Vaahdota kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Sekoita suklaa rahkan joukkoon.
  • Kääntele kerma täytteeseen kahdessa osassa.
Kokoa äitienpäiväkakku
  • Halkaise pohjat kahteen osaan.
  • Aseta ensimmäinen pohja korkealla (noin 20 cm) leivinpaperireunuksella tai reunakalvolla vuoratun kakkuvuoan reunuksen sisään.
  • Levitä pohjalle kolmasosa täytteestä.
  • Toista sama uudelleen, kunnes täyte on käytetty.
  • Nosta viimeinen pohja kanneksi.
  • Anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään.
Kuorruta kakku
  • Valmista kuorrute vaahdottamalla pehmeä voi kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
  • Siivilöi joukkoon tomusokeri ja jatka vaahdottamista vielä hetki.
  • Sekoita huoneenlämpöinen kahvi ja kaakaojauhe tahnaksi ja vatkaa kuorrutteen joukkoon vaniljatahnan kanssa.
  • Laita 1 dl kuorrutetta tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
  • Aseta kakku tarjoilualustalle ja kuorruta se kreemillä.
  • Anna kakun kovettua kylmässä noin 30 minuuttia.
Koristele äitienpäiväkakku
  • Sulata suklaa ja voi miedolla lämmöllä.
  • Kaada noin 32 °C kuorrutus kakun päälle.
  • Ohjaile kuorrutteen valumista työntämällä sitä kohti reunoja lusikan kuperalla puolella.
  • Vaahdota kerma ja vaniljatahna kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Siirrä vaahto tähtityllalla varustettuun pursotinpussiin.
  • Viimeistele äitienpäiväkakku ja pursota suklaakuorrutteesta ja kermavaahdosta vuorotellen ruusukkeita kakun pinnalle.
Valmis!

Ainekset

Pohja
75 g
Vehnäjauhoja
4½ dl
Kaakaojauhetta
1 dl
Leivinjauhetta
1½ tl
Ruokasoodaa
1½ tl
Sokeria
3 dl
Kananmunia
2
1 prk
Vahvaa kahvia
1½ dl
Täyte
2 dl
Valkosuklaa
150 g
1 prk
Kuorrute
250 g
Tomusokeria
2½ dl
Vaniljatahnaa
1 tl
Vahvaa kahvia
4 rkl
Kaakaojauhe
½ dl
Koristelu
Tummaa suklaa
75 g
50 g
1 dl
Vaniljatahnaa
½ tl
Lisää herkullisia ideoita
Vaniljajuustokakku
1 tunti
Vaniljajuustokakku
(60)