Suklaakakku

Suklaakakku

60+ min
Mehevän kostea klassinen suklaakakku, joka saa makunystyrät hyrräämään. Tämä helppo suklaakakku sopii jälkiruoaksi tai vaikka lasten syntymäpäiväjuhliin.

Tee näin:

Suklaakakku pohja
  • Laita uuni lämpiämään 175° asteiseksi. Vaahdota voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin välissä.
  • Yhdistä jauhot, leivinjauhe, kaakao, sokeri ja suola yhteen kulhoon.
  • Lisää kahvi ja maito ja sekoita hyvin.
  • Yhdistä suklaakakun taikina voiseokseen ja sekoita kevyesti tasaiseksi käyttäen taikinakaavinta.
  • Päällystä irtopohjavuoka leivinpaperilla eli laita leivinpaperi pohjan ja reunojen väliin. (irtopohjavuoka halkaisijaltaan noin 24 cm).
  • Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin tunnin ajan – kakku on tarkoitus jättää hieman taikinaiseksi. Anna suklaakakun jäähtyä kokonaan.
Suklaakakku kuorrute
  • Laita voi, tomusokeri, kaakaojauhe ja vesi kattilaan. Sulata seos tasaisella lämmöllä ja sekoittaen tasaiseksi kuorrutteeksi.
  • Päällystä suklaakakku kuorrutteella ja tarjoile.
Valmis!
Vinkki

Tarjoile suklaakakku yhdessä jäätelön kanssa - täydellinen jälkiruoka koko perheelle!

Ainekset

Suklaakakku, kakkupohja
200 g
Tomusokeria
300 g
Kananmunia
2 kpl
Vehnäjauhoja
300 g
Leivinjauhetta
2 tl
Kaakaojauhetta
75 g
Karkeaa suolaa
½ tl
Kahvia
2 dl
2 dl
Kuorrute
50 g
Tomusokeria
250 g
Kaakaojauhetta
1 rkl
Kuumaa vettä
3 rkl
Lisää herkullisia ideoita