Suklaakakku

Suklaakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(13)

Tämä sulkaakakku muistuttaa hieman klassista mud cake -kakkua: se jätetään sisältä mehevän kosteaksi ja paistetaan päältä ihanan rapeaksi.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 14 palaa

  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 2½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • 5 rkl tummaa kaakaojauhetta
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

  • 1 rkl tomusokeria

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Sulata voi paksupohjaisessa teräskattilassa. Nosta kattila levyltä. Vatkaa voisulan joukkoon joukkoon sokeri ja munat. Lisää siivilän läpi yhdistetyt kuivat aineet ja sekoita hyvin. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 24 sentin irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Nosta vuoka ritilälle uunin keskitasolle. Paista noin 20 minuuttia. Kakun pinta tulee melko rapeaksi, mutta sisus jää tahmeaksi. Anna kakun jäähtyä ja irrota sitten vuoasta. Siivilöi päälle tomusokeria. Tarjoa vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai jäätelön ja tuoreiden ananaspalojen kanssa.