Kolmen suklaan juustokakku

Kolmen suklaan juustokakku

1 tunti
Suussa sulava kolmen suklaan juustokakku vie monen sydämen. Valmista kolmen suklaan juustokakku päivää ennen tarjoilua, jotta se ehtii tekeytyä.
https://www.arla.fi/reseptit/kolmen-suklaan-juustokakku/

Tee näin:

  • Aloita kolmen suklaan juustokakun valmistus vuoraamalla irtopohjaisen piirakkavuoan (halkaisija 23 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
  • Murskaa keksit muruiksi ja lisää sulatettu voi ja sokeri.
  • Painele keksimuru vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita pohja jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  • Sekoita rahka ja sokeri keskenään. Lisää vaahdotettu kerma.
  • Kiehauta tilkka vettä ja liuota siihen liivatteet.
  • Sekoita liivatelehtiseokseen 6-7 lusikallista täytemassaa ja kaada seos lopun täyteen joukkoon.
  • Jaa rahkaseos kolmeen kulhoon niin, että yhteen kulhoon annostelet hieman vajaa puolet. Jaa loput massasta kahteen pienempään kulhoon.
  • Sulata tumma suklaa vesihauteessa, kunnes suklaa on juuri ja juuri sulanut. Anna suklaan hetken jäähtyä ja valuta se koko ajan sekoittaen isoimpaan rahkaseokseen.
  • Levitä tummasuklaaseos pohjan päälle, tee keskelle lusikalla laakea syvennys. Tämä täytetään myöhemmin maitosuklaalla. Nosta jääkaappiin hyytymään 15-20 minuutiksi.
  • Sulata sitten maitosuklaa tumman suklaan tavoin ja sekoita se toiseen pienistä rahkaseoksista. Levitä maitosuklaaseos tumman suklaatäytteen päälle tekemääsi syvennykseen ja tee maitosuklaaseen samanlainen syvennys. Nosta kolmen suklaan juustokakku jääkaappiin 15-20 minuutiksi.
  • Sulata lopuksi valkosuklaa ja täytä maitosuklaatäytteessä oleva syvennys valkosuklaatäytteellä.
  • Anna jähmettyä jääkaapissa yön yli. Koristele valmis kolmen suklaan juustokakku tuoreilla mansikoilla.
Valmis!

Ainekset

Pohja:
Digestive-keksejä
200 g
Ruokosokeria
½ dl
Tummaa kaakaojauhe
3 rkl
75 g
Täyte:
(400 g) Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
1 prk
Ruokosokeria
2 dl
2 dl
Liivatelehtiä
3
Tummaa suklaa
200 g
Maitosuklaata
100 g
Valkosuklaa
100 g
Koristeeksi:
Tuoreita mansikoita
Lisää herkullisia ideoita
Baileys-juustokakku
1 tunti 20 minuuttia
Baileys-juustokakku
(63)