Baileys-juustokakku

Baileys-juustokakku

60+ min
Baileys-juustokakku on makean tuhti jälkiruoka, joka sammuttaa isommankin herkkuhimon! Baileys-juustokakku sopii hienompiinkin juhliin tarjottavaksi!

Tee näin:

  • Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  • Valmista Baileys-juustokakku murustamalla ensin keksit tehosekoittimessa. Sulata sitten voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon.
  • Taputtele muruseos tasaisesti irtopohjavuoan ( läpimitta n. 24 cm) pohjalle. Paista pohjaa n. 10 min. uunin keskitasolla.
  • Sillä välin kun kakkupohja on uunissa, paloittele suklaa ja sulata mikrossa tai sulata liedellä vesihauteessa.
  • Sekoita kulhossa tuorejuusto, vispattu kerma, rahka, munat, likööri, sokeri sekä vaniljajauhe ja ¾ sulatetusta suklaasta, tasaiseksi täytteeksi.
  • Alenna uunin lämpötilaksi 150.
  • Kaada täyte pohjan päälle ja paista Baileys-juustokakku uunin keskitasolla n. 30 min.
  • Ota uunista lämpö pois päältä ja jätä Baileys-juustokakku kypsymään vielä noin 30 minuutiksi jälkilämpöön.
  • Koristele Baileys-juustokakku lopulla sulatetulla suklaalla, heti kun olet ottanut sen uunista.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
15
75 g
Täyte
Maitosuklaata
200 g
Maustamatonta tuorejuustoa
600 g
200 g
1 dl
Kananmunia
2
Rkl Baileys-likööriä
2
Sokeria
1 dl
Vaniljajauhetta
½ tl
Lisää herkullisia ideoita