Baileys-juustokakku

Baileys-juustokakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(44)

Baileys-juustokakku on makean tuhti jälkiruoka, joka sammuttaa isommankin herkkuhimon!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 12 palaa

Pohja

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Murusta keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Taputtele muruseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle. Nosta keksipohja jääkaappiin täytteen valmistuksen ajaksi. Vatkaa kuohukerma kuohkeaksi vaahdoksi ja mausta se sokerilla. Lisää joukkoon maustamaton tuorejuusto. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna likööri kattilassa, purista ylimääräinen vesi liivatelehdistä ja liuota ne kuuman liköörin joukkoon. Lisää hieman jäähtynyt likööri täytteen joukkoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte keksipohjan päälle ja levitä se tasaiseksi. Sulata suklaa kattilassa ja lisää sen joukkoon nokare voita. Sekoittele sulatettua suklaata ja anna sen hieman jäähtyä. Lusikoi kakun pinnalle pieniä kekoja tummaa suklaata. Tee kuvioita pyörittelemällä esimerkiksi cocktail-tikulla pinnan suklaata sekaisin täytteen kanssa. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa kolmisen tuntia tai yön yli.

Vinkki

Tämän makean jälkiruuan on valmistanut Köökistä kajahtaa -blogin Maija.