Kinuskijuustokakku

Kinuskijuustokakku

Herkullinen kinuskijuustokakku kruunaa kahvipöydän tai toimii suussa sulavana jälkiruokana. Tarjoile kinuskijuustokakku lämmitetyn toffeekastikkeen kanssa.
https://www.arla.fi/reseptit/kinuskijuustokakku/

Tee näin:

  • Aloita kinuskijuustokakun valmistaminen vuoraamalla irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
  • Murskaa keksit muruiksi ja lisää sulatettu voi ja sokeri.
  • Painele keksimuru vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
  • Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
  • Vaahdota kerma tomusokerin kanssa, lisää joukkoon keskenään sekoitetut rahka ja ranskankerma sekä kinuski.
  • Kiehauta tilkka vettä ja liuota siihen liivatteet.
  • Sekoita liivatelehtiseokseen 6-7 lusikallista täytemassaa ja kaada seos lopun täyteen joukkoon.
  • Valuta täyte pohjan päälle ja laita kinuskijuustokakku tekeytymään jääkaappiin yön yli.
  • Rouhi toffeemakeiset tukevalla veitsellä ja painele makeisrouhe kakun reunoille.
  • Tarjoa kinuskijuustokakku kevyesti lämmitetyn toffeekastikkeen kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Digestive-keksejä
200 g
75 g
Ruokosokeria
½ dl
Täyte
Liivatelehtiä
4
1
Tomusokeri
½ dl
(400 g) Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
1 prk
2 prk
Valmista Dulche de leche-kinuskikastiketta
1 tlk
Lisäksi
Pussi Werther's Original kovia toffeeta
1
Dulche de leche-kinuskikastiketta
1 tl
Lisää herkullisia ideoita