
Kinuskijuustokakku
Herkullinen kinuskijuustokakku kruunaa kahvipöydän tai toimii suussa sulavana jälkiruokana. Tarjoile kinuskijuustokakku lämmitetyn toffeekastikkeen kanssa.
Ainekset
Annokset
Pohja
- 200 g Digestive-keksejä
-
75 g Arla voita
- ½ dl ruokosokeria
Täyte
- 4 liivatelehteä
-
1 tlk Arla kuohukermaa
- ½ dl tomusokeria
-
1 prk (400 g) Arla Lempi maitorahkaa
-
2 prk (à 200 g) Arla Lempi crème fraîchea
- 1 tlk valmista Dulche de leche-kinuskikastiketta
Lisäksi
- 1 pussi Werther's Original kovia toffeekaramelleja
- 1 tlk Dulche de leche-kinuskikastiketta
Lisää herkullisia ideoita
Tee näin:
Tee näin:
- Aloita kinuskijuustokakun valmistaminen vuoraamalla irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla.
- Murskaa keksit muruiksi ja lisää sulatettu voi ja sokeri.
- Painele keksimuru vuoan pohjalle tiiviiksi kerrokseksi. Laita pohja jääkaappiin jähmettymään siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.
- Vaahdota kerma tomusokerin kanssa, lisää joukkoon keskenään sekoitetut rahka ja ranskankerma sekä kinuski.
- Kiehauta tilkka vettä ja liuota siihen liivatteet.
- Sekoita liivatelehtiseokseen 6-7 lusikallista täytemassaa ja kaada seos lopun täyteen joukkoon.
- Valuta täyte pohjan päälle ja laita kinuskijuustokakku tekeytymään jääkaappiin yön yli.
- Rouhi toffeemakeiset tukevalla veitsellä ja painele makeisrouhe kakun reunoille.
- Tarjoa kinuskijuustokakku kevyesti lämmitetyn toffeekastikkeen kanssa.