Valkosuklaajuustokakku

Valkosuklaajuustokakku

Arvioi

(79)

Valkosuklaajuustokakku on hienostunut ja helppo tarjottava kahvipöytään. Arlan ohjeella onnistut varmasti!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

  • 200 g valkosuklaata
  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vaniljakastiketta
  • 4 liivatelehteä

Tee näin:

Tee näin:

Murusta keksit tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimella painellen. Sulata voi ja sekoita se keksimurujen joukkoon. Painele murupohja irtopohjavuokaan. Sulata valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Vaahdota vaniljakastike. Sekoita sulatettu ja hieman jäähtynyt valkosuklaa tuorejuuston joukkoon. Sekoita joukkoon myös vaahdotettu vaniljakastike. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä muutama minuutti. Purista niistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumennettuun vesitilkkaan. Kaada liuotetut liivatteet nauhana muun täytteen joukkoon. Sekoita seos tasaiseksi ja kaada keksipohjan päälle. Anna juustokakun hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia. Koristele valmis valkosuklaajuustokakku esimerkiksi mintun lehdillä.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Köökistä kajahtaa -blogin Maija!