Oreo juustokakku

Oreo juustokakku

Oreo juustokakku on klassikkoherkku. Suussasulava Oreo juustokakku valmistuu uunissa, muista varaa aikaa jäähdyttämiselle ja koristelulle. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

Pohja
  • Kuumenna uuni 200 °. Pingota leivinpaperi irtokakkuvuon pohjalle (24 cm läpimitta).
  • Sulata voi. Aja keksit hienoksi monitoimikoneessa ja sekoita sulatettu voi keksimuruihin.
  • Painele taikina vuoan pohjalle ja paista uunin keskitasossa 8 – 10 min. Ota uunista ja anna jäähtyä.
Täyte
  • Alenna uunin lämpötilaa 150 °. Hienonna 2/3 kekseistä hienoksi.
  • Sekoita tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri ja crème fraiche keskenään.
  • Lisää munat yksitellen vatkaten, viimeisenä keltuainen. Lisää sitruunankuori ja keksimurut täytteeseen.
  • Kaada täyte pohjan päälle, paista uunin keskitasossa 50-60 min. Käännä uunista lämpö pois ja anna kakun paistua jälkilämmössä vielä noin 1 tunti. Anna kakun jäähtyä.
  • Anna kakun tekeytyä kylmässä vähintään 6 tuntia, mieluimmin yli yön, että se hyytyy kunnolla.
  • Murskaa loput kekseistä. Vaahdota kerma. Koristele kakku kermavaahdolla ja keksimuruilla ennen tarjoilua.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Oreo täytekeksejä tms.
1 pkt
75 g
Täyte
Maustamatonta tuorejuustoa
600 g
Sokeria
2 dl
Vaniljasokeria
1 rkl
2 dl
Kananmunaa
3
Keltuaista
1 kpl
Oreo täytekeksejä
1 pkt
Sitruunan raastettu kuori
1
3 dl
Lisää herkullisia ideoita