Porkkana-taatelikakku

Porkkana-taatelikakku

45 minuuttia
Porkkana-taatelikakku on makea ja herkullinen kakku, joka sopii mainiosti pääsiäisen jälkiruokapöytään. Porkkana-taatelikakun voi koristella syötävillä kukilla, jolloin se tuo myös kevään värejä kahvin seuraksi!
https://www.arla.fi/reseptit/porkkana-taatelikakku/

Tee näin:

Porkkana-taatelikakku
  • Kuumenna uuni 175 °C.
  • Sekoita banaanit, taatelit, munat ja rahka − esimerkiksi sauvasekoittimella − kunnes saat sileän seoksen.
  • Pienet taatelipalat seoksessa ovat sallittuja.
  • Siirrä seos kulhoon ja kääntele joukkoon porkkanat ja rypsiöljy.
  • Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe, kardemumma ja kaneli ja kääntele ne taikinaan yhdessä suolan kanssa (siivilöitynä).
  • Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (noin 22 cm halkaisijaltaan) reunan ja pohjan väliin.
  • Levitä taikina tasaisesti irtopohjavuokaan ja paista kakkua uunin keskitasolla noin 45 minuuttia.
  • Tarkista kypsyys tikulla.
  • Anna jäähtyä kokonaan vuoassa ritilän päällä.
Porkkana-taatelikakun rahkakuorrute
  • Vatkaa tuorejuusto, rahka, hunaja ja sitruunankuoriraaste.
  • Varo vatkaamasta liian kauan.
  • Laita kuorrutus pursotinpussiin, jossa on tähtisuutin.
  • Irrota kakku irtopohjavuoasta ja aseta se ylösalaisin tarjoilulautaselle.
  • Pursota kuorrutuksesta ruusukkeita kakun päälle, koristele kukilla ja tarjoile.
Valmis!
Vinkki

Jotta saat sileän kuorrutuksen ilman liikaa vatkaamista, anna tuorejuuston ja rahkan olla huoneenlämmössä 20-30 minuuttia ennen kuorrutuksen valmistamista. Tämä helpottaa ainesosien yhteen vatkaamista ja sileän, paakuttoman rakenteen luomista. Koska kakun on jäähdyttävä ennen kuorrutuksen lisäämistä, voit leipoa sen edellisenä päivänä, jolloin sinun tarvitsee vain valmistaa ja lisätä kuorrutus ja koristelu ennen tarjoilua. Tämä jättää sinulle ylimääräistä aikaa sekä entistä mehevämmän kakun.

Ainekset

Porkkana-taatelikakku
Banaania
2
Taateleita
15
Kananmunia
3
Arla® Lempi Leivontarahka 300g laktoositon
½ dl
Porkkanoita
3
Rypsiöljyä
1 rkl
Vehnäjauhoja
175 g
Leivinjauhetta
2 tl
Kardemummaa
1 tl
Jauhettua kanelia
1 tl
Suolaa
½ tl
Porkkana-taatelikakun rahkakuorrute
Tuorejuustoa
200 g
Arla Lisäaineetonta vaniljarahkaa
2 dl
Hunajaa
2 rkl
Sitruunankuorta
1 tl
Porkkana-taatelikakun koristelu
Syötäviä kukkia
Lisää herkullisia ideoita

Herkuttele mehevällä porkkana-taatelikakulla

Tämän kakun sydämessä ovat porkkanat, jotka antavat luonnollisesti makean maun ja mehevän rakenteen, tehden jokaisesta palasta vastustamattoman pehmeän. Mutta tämä ei ole tavallinen porkkanakakku; se on porkkana- ja taatelikakku, jossa taatelit lisäävät makeuden syvyyttä ja sitkeää rakennetta. Tuloksena on miellyttävä, maanläheinen maku ja luonnollinen makeus, jota lämpimät ja mausteiset kardemumma ja kaneli korostavat. Jos rakastat klassista porkkanakakkua, sinun täytyy kokeilla myös tätä.

Porkkana-taatelikakku saa taateleista ja banaaneista makeutta

Taatelit tarjoavat syvän, lähes hunajaisen maun karamellimaisin vivahtein, mutta kakku saa lisää makeutta banaaneista, jotka tuovat mukanaan lempeän, hedelmäisen makeuden. Taateleiden ja banaanien yhdistelmä rikastuttaa makuprofiilia monimutkaisuudella ja varmistaa ihastuttavan mehevän rakenteen, joka täydentää klassisen, mausteisen porkkanakakun ominaisuuksia.

Pehmeä rahka-tuorejuustokuorrutus

Makea ja samettisen pehmeä, vaniljakuorrutus on kaikki mitä tarvitset. Se on täydellinen lisä meheväälle kakulle, tuoden päälle kevyen ja ilmavan rakenteen. Vaniljaskyrin käyttö kuorrutuksessa tuo mukaan ihastuttavan aavistuksen kirpeyttä, joka täydentää kauniisti kakun makeutta. Se antaa kuorrutukselle kevyemmän ja kuohkeamman tunteen, tehden jokaisesta suupalasta harmonisen makujen tasapainon tyydyttävän sileällä rakenteella.

Juhlista kevättä ja pääsiäistä juhlavalla kakulla

Porkkana-taatelikakkumme lisää juhlavaa kosketusta mihin tahansa tilaisuuteen. Se on täydellinen tapa toivottaa kevät tervetulleeksi herkkien makujen ja kukkakoristeiden ansiosta, mikä tekee siitä myös ihanteellisen pääsiäisjuhlaan. Kun päivät muuttuvat valoisammiksi ja luonto kukoistaa, haluat, että se heijastuu myös menussasi. Ja mikä olisikaan parempi tapa luoda herkullinen keväinen jälkiruokamenu kuin tämä herkullinen kakku?

Suurempaan pääsiäisen jälkiruokapöytään kokeile muita reseptejämme. Esimerkiksi pääsiäismuffinssejamme tuorejuustokuorrutuksella, sitruunakeksejä marenkikuorrutteella tai pääsiäisen juustokakkua.

Runsaasti tilaa kokeilulle

Jos haluat kirpeämmän makuprofiilin täydentämään makeaa kakkua, voit käyttää kuorrutukseen vaniljaskyrin sijaan luonnon skyrä. Pidä taikinassa vaniljaskyr, mutta käytä kuorrutuksessa luonnon skyrä. Saat saman kermaisuuden, mutta hieman kirpeän lisän makuun.

Voit koristella kakun pääsiäisteemaisilla koristeilla. Olipa kakun päällä kukkia tai ei, koristele se suklaamunilla, manteleilla tai marsipaanilla, muuttaen kakun helposti vaikuttavaksi pääsiäisjälkiruoaksi.

Jos haluat ravistella asioita, lisää taikinaan pilkottuja saksanpähkinöitä. Saksanpähkinät lisäävät syvää, pähkinäistä makua sekä rapeutta, joka sopii täydellisesti banaanien, porkkanoiden ja taateleiden makeiden makujen kanssa.