Sitruunakeksit marenkipäällisellä

Sitruunakeksit marenkipäällisellä

1 tunti
Sitruunakeksit marenkipäällisellä kutsuvat rauhalliseen kahvihetkeen keväisenä iltapäivänä. Nämä herkulliset sitruunakeksit sopivat myös esimerkiksi pääsiäisen jälkiruokapöytään tai kesäpäivän kruunuksi!
https://www.arla.fi/reseptit/sitruunakeksit-marenkipaallisella/

Tee näin:

Sitruunakeksit
 • Esilämmitä uuni 200°C.
 • Sekoita kulhossa jauhot ja sokeri.
 • Leikkaa voi pieniksi paloiksi ja nypi se jauhoseoksen joukkoon.
 • Yhdistä vedellä.
 • Kauli taikina noin 4 mm paksuiseksi ja tee siitä 24 ympyrää, joiden halkaisija on 5 cm.
 • Siirrä varovasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista uunin ylätasolla 8-9 minuuttia.
 • Anna jäähtyä ritilällä.
 • Laita noin ½ tl sitruunatahnaa jokaisen keksin keskelle.
Marenki
 • Vatkaa valkuaiset ja etikka vaahdoksi.
 • Lisää tomusokeri vähitellen, vatkaa kunnes marenki on kiiltävää ja muodostaa jäykkiä huippuja.
 • Siirrä marenki pursotinpussiin, jossa on lehtisuutin.
 • Pursota siisti kuvio sitruunatahnan päälle.
 • Ruskista marenki kaasupoltinta käyttäen.
 • Koristele syötävällä lehtikullalla tai kultaisella glitterillä.
Valmis!
Vinkki

Yleensä murokeksit, kuten nämä, säilyvät hyvin muutaman viikon ajan rasiassa tai ilmatiiviissä astiassa. Varmista, ettei taikinaa kaulita liian ohueksi, sillä korkeus auttaa tekemään kekseistä muhkeita ja lehteviä. Tämä ei ole ohut, hauras keksi, vaan herkullinen, voipitoinen herkku, joka pitäisi kestää sekä sitruunatahna että marenki. Ja koska murokeksi ei ole valmistettu minkäänlaisilla kohotusaineilla, se tarvitsee tarpeeksi korkeutta ennen paistamista. Mitä tulee sitruunatahnaan, voit valita kaupasta ostetun vaihtoehdon tai tehdä kotitekoista sitruunatahnaa itse.

Ainekset

Sitruunakeksit
Vehnäjauhoja
175 g
Sokeria
2 rkl
100 g
Vettä
1 rkl
Sitruunoita tahnaa
100 g
Marenkipäällinen
Kananmunan valkuaista
2
Etikka
½ tl
Tomu sokeria
4 rkl
Koristeluun
Kultaista tomuväriä
Lisää herkullisia ideoita
Sitruunakeksit
Uusi
1 tunti
Sitruunakeksit
(1)

Sitruunakeksit marenkipäällisellä on uusi resepti, joka hurmaa kaikki

Täydellinen yhdistelmä rapeutta ja pehmeyttä. Nämä sitruunamarenkikeksit varmasti tekevät vaikutuksen. Ne näyttävät upeilta, mutta ovat helppoja valmistaa ja maistuvat herkullisilta.

Murotaikina sitruunakeksien pohjana on ajaton klassikko

Jokainen kakku tarvitsee hyvän pohjan, ja murotaikina on klassikko. Murotaikiba on täydellinen pikkuleipien tekoon, sillä siitä on helppo leikata erilaisia muotoja luomaan vaihtelevuutta jälkiruokapöytään. Se on tukeva, mutta silti lehtevä pohja, ja valitsimme klassisen pyöreän muodon pitämään sileän sitruunatahnan ja ilmavan marengin. Tämä tietty keksitaikina on yksinkertainen, mutta monipuolinen, valmistettu vain muutamista perusainesosista, luoden rapean, voisen perustan täydentämään sitruunatahnaa ja marenkia.

Raikas sitruunatahna yllätyksenä keskellä

Ulkoapäin näet vain murotaikinan ja marengin, mutta keskellä, marengin alla, piilee raikas yllätys. Pohja pitää sisällään sileää sitruunatahnaa, täydellisen kirpeää tasapainottamaan kakkujen muiden elementtien makeutta. Se tuo sitruunaisen elementin tähän reseptiin ja kohottaa koko kokemuksen.

Meillä on lisää sitruunatahnaherkkuja sinulle. Kokeile pääsiäisämpylöitämme tai pääsiäisen juustokakkua, jotka molemmat on valmistettu kirpeästä sitruunatahnasta, edellinen yllättävänä täytteenä ja jälkimmäinen kirkkaankeltaisena kerroksena päällä.

Samettinen ja koristeellinen marenki päällä luo herkullisen tekstuurin

Tyylikäs marenki luo korkeutta ja lisää makeaa mausteisuutta täydentämään sitruunaa, ja kun sen ruskistaa, se näyttää uskomattoman ihanalta. Koristele kulta pinnalle, ja sinulla on voittaja. Marenki on ilmava, kuohkea ja samettinen, ja lehtisuuttimella pursotettuna se näyttää siltä kuin se olisi leipurin kädestä tehty. Nauti pilvenkaltaisesta marengista, joka peittää sileän sitruunatahnan, luoden kauniin tasapainon rakenteen ja maun välille. Suosittelemme pursottamaan marengin kekseille korkeintaan 2 tuntia ennen tarjoilua, jotta keksit pysyvät rapeina.

Täydellinen herkku pääsiäisen jälkiruokapöytään

Jos etsit makeaa herkkua, nämä helposti nappaatavat sitruunamarenkikeksit ovat täydelliset, ja voit helposti asetella ne suurelle joukolle. Ne eivät ainoastaan näytä upeilta, kaikki yhdessä aseteltuna, mutta ne myös palvelevat jokaista vierasta, joka rakastaa rapean keksin, sileän sitruunatahnan ja kuohkean marengin yhdistelmää. Tyylikäs ulkonäkö tekee niistä erityisen houkuttelevia, joten varmista, että teet tarpeeksi, jotta jokainen saa maistaa.

Tee siitä oma

Sitruunamarenkikeksien ulkonäön muuttaminen on helppoa. Vaihda keksien muotoa käyttämällä erilaisia keksimuotteja, kuten sydämiä tai ehkä pääsiäisteemaisia, kuten munia, pupuja tai kanoja. Voit myös käyttää hieman elintarvikeväriä marengissa luodaksesi kauniita, pastellinvärisiä vaihtoehtoja. Valitse geeli tai tahna ja lisää se marengiin pehmeiden huippujen saavuttamisen jälkeen. Aloita pienellä määrällä, kääntele varovasti, jotta et tyhjennä sitä.

Tai voit kokeilla erilaisia suuttimia, vaihdellen lehti-, tähti-, ruusu- yms. suuttimien välillä.