Sitruuna-marenkipiirakka

Sitruuna-marenkipiirakka

Kermainen, makean hapan täyte ja rapea marenki - mielettömän hyvänmakuinen jälkiruoka, sitruuna-marenkipiirakka on valmis!

Tee näin:

  • Nypi piirakkapohjan ainekset taikinaksi. Painele se pyöreään piirakkavuokaan ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Mittaa täytteen ainekset kattilaan, voita lukuun ottamatta. Kuumenna seos kokoajan huolellisesti sekoittaen kiehumapisteeseen. Ota kattila levyltä, kun täyte on saonnut ja lisää voi täytteeseen.
  • Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa valkuaisvaahto kiiltäväksi. Täytä pursotin marengilla.
  • Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pursota sitruunakreemin päälle marenkihattuja. Paista sitruuna-marenkipiirakkaa uunissa, kunnes hattujen latvat ovat saaneet väriä.
  • Vatkaa kerma kevyesti ja tarjoile valmiin sitruuna-marenkipiirakan kera.
Valmis!

Ainekset

Piirakkataikina
75 g
Tomusokeria
½ dl
Suolaa
½ tl
Vehnäjauhoja
2½ dl
Kananmuna
1
Sitruunakreemi
Sokeria
1½ dl
Vettä
2 dl
Sitruunamehua
1 dl
Maissitärkkelystä
2½ rkl
Kananmunan keltuaisia
4
50 g
Marenki
Kananmunan valkuaisia
4
Sokeria
1½ dl
Tarjoiluun
3 dl
Lisää herkullisia ideoita
Mangorahkapiirakka
1 tunti
Mangorahkapiirakka
(25)