Sitruuna-marenkipiirakka

Sitruuna-marenkipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(16)

Kermainen, makean hapan täyte ja rapea marenki - mielettömän hyvänmakuinen jälkiruoka on valmis!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Piirakkataikina

Sitruunakreemi

  • 1½ dl sokeria
  • 2 dl vettä
  • 1 dl sitruunamehua
  • 2½ rkl maissitärkkelystä
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 50 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Marenki

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 1½ dl sokeria

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Nypi ainekset taikinaksi. Painele se pyöreään piirakkavuokaan ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä. Mittaa täytteen ainekset kattilaan, voita lukuun ottamatta. Kuumenna seos kokoajan huolellisesti sekoittaen kiehumapisteeseen. Ota kattila levyltä, kun täyte on saonnut ja lisää voi täytteeseen. Vaahdota valkuaiset ja lisää sokeri pienissä erissä koko ajan vatkaten. Vatkaa valkuaisvaahto kiiltäväksi. Täytä pursotin marengilla. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pursota sitruunakreemin päälle marenkihattuja. Paista piirakkaa uunissa, kunnes hattujen latvat ovat saaneet väriä. Vatkaa kerma kevyesti ja tarjoile piirakan kera.