Sitruuna-marenkipiirakka

Sitruuna-marenkipiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(8)

Kermainen, makean hapan täyte ja rapea marenki - mielettömän hyvänmakuinen jälkiruoka on valmis!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Piirakkataikina

Sitruunakreemi

  • 2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 2 dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 100 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi

Marenki

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 dl kidesokeria

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Nypi ainekset taikinaksi. Painele se pyöreään piirakkavuokaan ja anna levätä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä. Sekoita sitruuna, sokeri ja kananmunat kattilassa. Hauduta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes kerma on paksuuntunut. Ota kattila liedeltä ja sekoita joukkoon voi. Anna jäähtyä. Levitä kreemi piirakkapohjalle. Vatkaa valkuaiset ja 1 rkl sokeria kiinteäksi vaahdoksi. Kiehauta loput sokerista ja ½ dl vettä, kunnes lämpötila on 125 °C. Kaada kuuma sokeri valkuaisvaahtoon koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista 5 minuuttia, kunnes marenkitaikina jäähtyy. Täytä pursotin marengilla. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pursota sitruunakreemin päälle marenkihattuja. Paista piirakkaa uunissa, kunnes hattujen latvat ovat saaneet väriä. Vatkaa kerma kevyesti ja tarjoile piirakan kera.