Britakakku

Britakakku

6 tuntia
Perinteinen britakakku on kesäpöydän klassikko. Runsas tuoreiden marjojen määrä ja herkullinen täyte tekevät muuten makeasta kakusta ihanan raikkaan. Britakakun koristelussa voi leikitellä - kokeile esimerkiksi perinteisen punaisten mansikoiden lisäksi herkullisia valkoisia mansikoita!
https://www.arla.fi/reseptit/britakakku/

Tee näin:

Pohja
  • Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.
  • Kuumenna uuni 175 ℃:seen.
  • Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokerit vaahdoksi.
  • Lisää keltuaiset.
  • Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Marenki
  • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi.
  • Lisää sokeri pienissä erissä ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää ja sokerikiteet ovat sulaneet.
  • Levitä marenki pohjan päälle.
  • Paista uunin alatasolla 20–25 minuuttia tai kunnes marenki on saanut kauniin värin.
  • Anna pohjan jäähtyä.
Täyte
  • Vatkaa vispikerma, Creme Fraiche ja sokerit paksuksi vaahdoksi.
  • Pese lime ja raasta kuori ohuelti täytteen joukkoon.
  • Pese ja leikkaa suurin osa mansikoista paloiksi, osan voit jättää koristelua varten kokonaisiksi.
Britakakku
  • Leikkaa pohja kolmeen yhtä suureen osaan.
  • Aseta ensimmäinen osa tarjoilualustalle (kannattaa käyttää leivinpaperia siirtelyssä apuna).
  • Levitä päälle kolmasosa täytteestä ja mansikoista.
  • Toista sama kaksi kertaa ja viimeistele kakku runsaalla määrällä tuoreita mansikoita.
Valmis!

Ainekset

Britakakku
150 g
Sokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
2 tl
Kananmunan keltuaisia
4
Vehnäjauhoa
2 dl
Leivinjauhetta
2 tl
1½ dl
Marenki
Munanvalkuaista
4
Erikoishienoa sokeria
2 dl
Täyte
4 dl
Arla® Lempi Creme Fraiche 28 %, laktoositon
200 g
Sokeria
½ dl
Vaniljasokeria
2 tl
Limetti
1
Tuoreita mansikoita
500 g
Lisää herkullisia ideoita
Bostonkakku
2 tuntia
Bostonkakku
(1)
Mansikkapavlova
20 minuuttia
Mansikkapavlova
(2)