Kerroksellinen marenkikakku
Tee näin:
Marenki
Marenkikakun täyte
Vinkki
On hyvä idea antaa marenkikerrosten jäähtyä täysin uunissa luukun ollessa raollaan. Tämä estää niitä halkeilemasta äkillisen lämpötilan muutoksen vuoksi. Samasta syystä, ja varmistaaksesi, että se nousee kunnolla ja koostumus on juuri oikea, vältä uunin luukun avaamista paistamisen aikana. Täydellisten marenkipohjien tekemiseksi varmista, että kulho ja vispilä ovat täysin puhtaita ja kuivia ennen valkuaisten vatkaamista; mikä tahansa rasva tai vesi voi estää niitä kuohkeutumasta ja marenkia säilyttämästä muotonsa. Hyvä vinkki on lisätä sokeri vähitellen valkuaisiin, sillä kaiken lisääminen kerralla voi saada ne luhistumaan. Vatkaa valkuaiset koviksi huipuiksi, mutta ole varovainen, ettei niitä vatkaa liikaa, sillä se voi saada marengin itkemään tai luhistumaan.
Ainekset
Marenki
Munanvalkuaista
|
6 |
---|---|
Sokeria
|
1 dl |
Suolaa
|
1 ripaus |
Tomu sokeria
|
4 dl |
Mantelijauhoja
|
4 dl |
Mantelilastu
|
2 rkl |
Marenkikakun täyte
Raparperia
|
4 |
---|---|
Sokeria
|
3 rkl |
Vettä
|
3 rkl |
3 dl | |
Vaniljajauhetta
|
1 ripaus |
Vadelmia
|
450 g |
Lisää herkullisia ideoita
Kokeile rapeaa kerroksellista marenkikakkua pääsiäisen juhlapöydän kruunuksi
Marenkikerrokset ovat klassinen pohja herkulliselle jälkiruoalle. Meidän versiomme tarjoaa makean ja pähkinäisen maun mantelijauhon ansiosta, mikä luo marengista pehmeämmän ja sitkeämmän sekä kostean, pähkinäisen makuelämyksen. Ulkopuolelta marenki on rapea ja kiinteä, mutta sisältä hieman pehmeä, sitkeä ja tietenkin ilmava kuten klassinen marenki. Tekstuurien sekoitus tekee siitä erinomaisen valinnan kerrosjälkiruokaan kuten tässä reseptissä, missä haluat sen olevan tarpeeksi jämäkkä pitämään herkulliset täytteet ja pinnalle tulevat lisukkeet.
Raikas vadelmakerma ja makea raparperitäyte
Vatkaantunut kerma ja vadelmat ovat ihastuttava yhdistelmä samettisen pehmeitä tekstuureja sekä makeita ja kirpeitä makuja. Yhdistettynä pehmeään raparperiin se tekee parhaan täytteen mihin tahansa kakkuun, antaen tälle kerrokselliselle marenkikakulle ensimmäisen sijan useimmissa jälkiruokarepertuaareissa. Täytteen kermaisuus tarkoittaa, että se sopii täydellisesti keveiden ja ilmavien marenkikerrosten väliin, tarjoten sinulle harmonisen, ylellisen jälkiruokakokemuksen.
Täydellinen lisä mihin tahansa pöytään
Tämä kerroksellinen marenkikakku on ihana katseenvangitsija missä tahansa pöydässä. Sen maut toimivat kauniina kontrastien sinfoniana, ja sen värit ovat hillittyjä ja hienostuneita, tehden siitä täydellisen valinnan mihin tahansa tilaisuuteen. Sen vaaleat värit ja herkät, vaikkakin raikkaat maut tekevät kakusta ihanteellisen pääsiäisjuhlaan, jossa useimmat ihmiset rakastavat tarjota näitä kevään inspiroimia makuja. Mutta voit myös valmistaa sen rennolle kokoontumiselle ystävien kanssa tai iltapäiväteelle laiskana sunnuntaina.
Etsitkö muita reseptejä, mitä voisi tarjoilla pääsiäisenä? Kokeile sitruunamarenkitorttuja, pääsiäisjuustokakkua kirpeillä sitruunan mausteilla tai mehevää porkkanaleivosta pistaasipähkinöillä.
Kokeile muita makuja marenkikakkuun
Maukas vaihtoehto tälle reseptille on tuore mansikkamarenkikakku. Leikkaa mansikat lohkoiksi ja sekoita ne varovasti vatkattuun kermaan. Mansikan ja raparperin yhdistelmä on klassikko, ja takaamme, että vieraasi rakastavat sitä tässä kerroksellisessa marenkikakussa.
Kakun ulkonäön muuttamiseksi, säästä osa vatkautuneesta kermasta koristeluun päälle. Sen sijaan, että lisäisit vain marjoja ja antaisit paahdettujen mantelilastujen kantaa suurimman osan ilmeestä, vatkautuneen kerman ja värikkäiden marjojen kosketus tekee suuren eron. Keväisen ilmeen saat koristelemalla syötävillä kukilla tai tuoreilla yrteillä, kuten mintun tai sitruunamelissan lehdillä.