Marenkikakku

Marenkikakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Marenkikakku on ilmava ja kaunis jälkiruoka. Itsetehty lemoncurd tuo marenkikakkuun herkullisen lisän. Koristele marenkikakku tuoreilla vadelmilla!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Marenki

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 3 dl kidesokeria
  • 1½ tl maissitärkkelystä

Lemoncurd

  • 1½ liivatelehteä
  • 1½ dl puristettua sitruunamehua
  • 2 dl kidesokeria
  • 6 kananmunaa
  • 250 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Marenki

1. Kuumenna uuni 125°C asteeseen
2. Erottele munan keltuaiset valkuaisista niin, ettei yhtään keltuaista tule valkuaisten sekaan. Vatkaa kananmunanvalkuaiset kuohkeaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Voit kokeilla onko vaahto valmista kääntämällä kulhon varovasti ylösalaisin. Valmis vaahto pysyy kulhossa.
3. Lisää valkuaisvaahdon joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista vielä noin 5 min.
4. Lisää valkuaisvaahdon joukkoon maissitärkkelys ja sekoita käännellen tasaiseksi marenkivaahdoksi.
5. Kaada tai nostele marenkivaahto leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24cm vuokaan tai leivinpellille.
6. Paista uunin keskiosassa noin 45 min. Ota marenki uunista ja anna jäähtyä kokonaan.

Lemoncurd

1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 min. ajaksi.
2. Keitä sitruunamehua kattilassa ja lisää joukkoon 1dl sokeria. Anna jäähtyä.
3. Sekoita kananmunat ja loppu sokeri keskenään. Kaada kananmuna-sokeriseos kattilaan sitruunamehun joukkoon ja lämmitä seos 83°C asteiseksi, koko ajan sekoittaen.
4. Lisää seoksen joukkoon voi ja sekoita kunnolla tasaiseksi massaksi.
5. Ota liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräinen vesi niistä.
6. Lisää liivatelehdet kattilaan ja anna niiden sulaa samalla sekoittaen. Anna valmiin lemoncurdin jäähtyä.

Irrota marenki leivinpaperista ja aseta tarjoilulautaselle. Levitä lemoncurdia marenkikakun pohjan päälle. Lusikoi lemoncurdin päälle Arla Ihana vadelma-valkosuklaarahkaa. Lisää vielä tuoreet vadelmat ja ihana marenkikakku on valmis!
Voit koristella marenkikakun tomusokerilla ja sitruunamelissalla.

Lisää herkullisia ideoita