Marenkikakku

Marenkikakku

1 tunti
Marenkikakku on ilmava ja kaunis jälkiruoka. Itsetehty lemoncurd tuo marenkikakkuun herkullisen lisän. Koristele marenkikakku tuoreilla vadelmilla!
https://www.arla.fi/reseptit/marenkikakku/

Tee näin:

Marenki
  • Kuumenna uuni 125°C asteeseen.
  • Erottele munan keltuaiset valkuaisista niin, ettei yhtään keltuaista tule valkuaisten sekaan.
  • Vatkaa kananmunanvalkuaiset kuohkeaksi ja kiiltäväksi vaahdoksi. Voit kokeilla onko vaahto valmista kääntämällä kulhon varovasti ylösalaisin. Valmis vaahto pysyy kulhossa.
  • Lisää valkuaisvaahdon joukkoon sokeri ja jatka vatkaamista vielä noin 5 min.
  • Lisää valkuaisvaahdon joukkoon maissitärkkelys ja sekoita käännellen tasaiseksi marenkivaahdoksi.
  • Kaada tai nostele marenkivaahto leivinpaperilla vuorattuun, halkaisijaltaan noin 24cm vuokaan tai leivinpellille.
  • Paista uunin keskiosassa noin 45 min.
  • Ota marenki uunista ja anna jäähtyä kokonaan.
Lemoncurd
  • Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin 5 min. ajaksi.
  • Keitä sitruunamehua kattilassa ja lisää joukkoon 1dl sokeria. Anna jäähtyä.
  • Sekoita kananmunat ja loppu sokeri keskenään.
  • Kaada kananmuna-sokeriseos kattilaan sitruunamehun joukkoon ja lämmitä seos 83°C asteiseksi, koko ajan sekoittaen.
  • Lisää seoksen joukkoon voi ja sekoita kunnolla tasaiseksi massaksi.
  • Ota liivatelehdet vedestä ja purista ylimääräinen vesi niistä. Lisää liivatelehdet kattilaan ja anna niiden sulaa samalla sekoittaen.
  • Anna valmiin lemoncurdin jäähtyä.
  • Irrota marenki leivinpaperista ja aseta tarjoilulautaselle.
  • Levitä lemoncurdia marenkikakun pohjan päälle.
  • Lusikoi lemoncurdin päälle Arla Ihana vadelma-valkosuklaarahkaa.
  • Lisää vielä tuoreet vadelmat ja ihana marenkikakku on valmis! Voit koristella marenkikakun myös tomusokerilla ja sitruunamelissalla.
Valmis!

Ainekset

Marenki
Munanvalkuaista
4
Hienosokeria
3 dl
Maissitärkkelystä
1½ tl
Lemoncurd
Liivatelehtiä
Puristettua sitruunamehua
1½ dl
Hienosokeria
2 dl
Kananmunia
6
250 g
250 g
Tuoreita vadelmia
n. 125 g
Tomusokeri
Sitruunamelissan lehtiä
Lisää herkullisia ideoita