Marenkikakku

Marenkikakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

Marenkikakku on ilmava ja kevyt jälkiruokai. Koristele makusi mukaan marjoilla tai hedelmillä!

Ainekset

Annokset

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2 dl kidesokeria
  • 1 tl perunajauhoja
  • 1 tl valkoviinietikkaa
  • 2 tl vaniljasokeria

Koristeluun

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä kakkupohja, jossa on irrotettava vanne, noin 24 cm halkaisijaltaan. Vatkaa valkuaiset kiinteäksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon puolet sokerista. Vatkaa sitten joukkoon muut ainekset ja loput sokerista. Levitä taikina muottiin. Paista uunin alaosassa 1 tunti. Peitä marenki leivinpaperilla paistamisen loppupuolella, jos siitä on tulossa liian tumma. Anna jäähtyä. Irrota marenki muotista ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma ja lisää se marenkipohjan päälle. Koristele osalla hedelmistä ja tarjoile loput kakun kera.