Appelsiinipavlova

Appelsiinipavlova

Pavlovan makeaa marenkia tasapainottaa hapan appelsiinirahka ja kermavaahto. Koristele hedelmillä!
Arvioi (0)

Minun arvosanani

Appelsiinipavlova

Pavlovan makeaa marenkia tasapainottaa hapan appelsiinirahka ja kermavaahto. Koristele hedelmillä!

Reseptistä valmistuu 30 kpl

Marengit

  • 2 kananmunan valkuaista
  • 2 dl hienoa sokeria
  • 1 tl sitruunamehua
  • 2 tl maissitärkkelystä

Appelsiinicurd

  • 25 g Arla Meijerivoita
  • ¾ dl hienoa sokeria
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu

Koristeluun

Ohjeet

Kuumenna uuni 150 °C:een. Vatkaa munanvalkuaiset jäykäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja sitruunamehu ja vatkaa, kunnes marenki on kiinteä ja kiiltävä. Sekoita joukkoon maissitärkkelys. Kaada marenkitaikina pursottimeen tai muovipussiin ja pursota pyöreitä pohjia, noin 4 cm halkaisijaltaan leivinpaperille uunipellille. Pursota yksi tai kaksi kerrosta pohjien reunoille. Paista uunin keskiosassa ja vähennä lämpöä 10 minuutin kuluttua 100 °C:een. Paista vielä 30 minuuttia, kunnes marengit ovat vaaleita ja kuivia. Anna jäähtyä ritilällä. Sulata voi kattilassa ja lisää sokeri, munankeltuaiset, sitruunan ja appelsiinin mehu. Hauduta miedolla lämmöllä samalla vatkaten, kunnes "kiiseli" alkaa paksuuntua. Sekoita appelsiinin kuori. Anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää nokare appelsiinicurdya jokaiseen marenkiin, lisää sitten päälle kermavaahtoa ja koristele hedelmänpaloilla. Tarjoile heti.

Suositellut tuotteet