Mango-pavlova

Mango-pavlova

60+ min
Näyttävä mango-pavlova on juhliin sopiva kahvipöydän kuningatar. Taivaallisten marenkipohjien väliin tulee kuohkeaa rahkatäytettä. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/hedelmainen-pavlova/

Tee näin:

Valmista marengit
  • Lämmitä uuni 100 asteeseen kiertoilmalla tai 125 asteeseen tasalämmöllä.
  • Erottele munista valkuaiset puhtaaseen isoon kulhoon. Katso, ettei yhtään keltuaista mene joukkoon ja kaikki välineet ovat kuivia. Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella pehmeähuippuiseksi vaahdoksi.
  • Lisää sokeria vähän kerrallaan kokoajan vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Valmis vaahto pysyy kulhossa sitä kallistettaessa.
  • Levitä valkuaisvaahdosta leivinpaperille peltien päällä kolme pyöreää kiekkoa (isolle pellille mahtuu kaksi marenkipohjaa vierekkäin), jotka ovat halkaisijaltaan n. 20 cm ja 2 cm paksuja.
  • Paista marenkeja uunissa n. 2 tuntia kiertoilmauunissa 100C° asteessa kunnes ne ovat kovia ja tuntuvat kevyiltä ja irtoavat leivinpaperilta helposti. Jos paistat marengit tasalämpöisessä uunissa, nosta lämpö 125C° asteeseen ja laita lusikka uuniluukun väliin niin että luukku jää hieman raolleen. Aseta pellit mahdollisimman keskitasolle. Marengit eivät kohoa paistaessa.
Valmista täytteet ja kokoa kakku
  • Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Sekoita vatkattu kerma mangorahkan kanssa.
  • Hienonna minttua noin 1 desilitran verran ja sekoita täytteen joukkoon.
  • Aseta pavlovan pohja tarjoiluastialle, kaada puolet täytteestä pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.
  • Aseta täytteen päälle toinen pohja tiiviisti, varovasti painaen ja kaada sen päälle loput täytteestä. Levitä tasaiseksi.
  • Nosta kolmas pohja päällimmäiseksi ja paina kevyesti.
  • Koristele kakku juuri ennen tarjoilua kuutioiksi ja viipaleiksi leikatuilla hedelmillä. Valuta päälle passionhedelmän siemeniä.
  • Viimeistele hedelmäinen pavlova kukilla.
Valmis!
Vinkki

Jos marenkipohjien tekoon ei ole aikaa, voi pavlovaan käyttää valmiita marenkipohjia. Pavlovaa kannattaa leikata terävällä veitsellä kakkulapion sijaan.

Ainekset

Marenki
Munanvalkuaista
6
Sokeria
3 dl
Mangotäyte
2 dl
Sokeria
2 tl
2 prk
Ruukku minttu
1
Koristeluun eksoottisia hedelmiä, esimerkiksi:
Mango
1
Kiivi
1
Passionhedelmää
3
Kukkia (leikattu varsi folioon käärittynä)
Lisää herkullisia ideoita
Pavlova
60+ min
Pavlova
(18)
Suklaa-Pavlova
60+ min
Suklaa-Pavlova
(2)
Mansikkapavlova
20 minuuttia
Mansikkapavlova
(2)