Pavlova

Pavlova

Pavlova on päältä rapea ja sisältä pehmeän kuohkea marenkikakku. Kakku saanut nimensä venäläisen balettitanssijan Anna Pavlovan mukaan.
Arvioi (4)

Minun arvosanani

Pavlova

Pavlova on päältä rapea ja sisältä pehmeän kuohkea marenkikakku. Kakku saanut nimensä venäläisen balettitanssijan Anna Pavlovan mukaan.

Annoslukumäärä

Pohja

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 3 dl sokeria
  • n. 2 tl maissitärkkelysjauhoa

Lemoncurd

  • 1 prk Arla Keittiö raparperi-mansikkarahkaa
  • 1 rasia tuoreita vadelmia
  • tomusokeria
  • ½ ruukku sitruunamelissaa

Ohjeet

Marekipohja: Vaatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeri ja maissitärkkelys keskenään ja lisää vaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vaahdottamista. Vatkaa seosta, kunnes se on kiiltävän valkoista ja kovaa. Lusikoi tai pursota valkuaisvaahtoa ympyrän muotoon (halkaisija n. 24 cm) leivinpaperin päälle. Paista 125-asteisessa uunissa n. 1,5 tunnin ajan. Anna marengin jäähtyä ja kovettua uunipelillä kaikessa rauhassa. Lemoncurd: Anna liivatelehtien liota kylmässä vedessä noin 5 min. Kiehauta kattilassa sitruunanmehu ja 1 dl sokeria, anna jäähtyä. Sekoita munat ja loput sokeri keskenään. Lisää munaseos sitruunamehuun ja kuummenna 83 asteeseen koko ajan sekoittaen. Lisää voi paloiteltuna ja sekoita tasaiseksi. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää ne kokoajan sekoittaen kunnes ne ovat sulaneet. Anna lemon curdin jäähtyä. Levitä lemon curd marenkipohjalle ja lisää rahka. Koristele vadelmilla ja ripottele tomusokeria pinnalle viimeistele vielä sitruunamelissan lehdillä.

Vinkit

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.

Suositellut tuotteet