Pavlova

Pavlova

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(16)

Pavlova on päältä rapea ja sisältä pehmeän kuohkea marenkikakku. Kakku saanut nimensä venäläisen balettitanssijan Anna Pavlovan mukaan.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Annokset

Marenkipohja

  • 4 kananmunan valkuaista
  • 2½ dl hienoa sokeria
  • n. 2 tl maissitärkkelysjauhoa
  • 1 tl valkoviinietikkaa

Kakkuun

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Valmista marenkipohja

1. Aloita Pavlovan valmistus lämmitämällä uuni 125-asteeseen. Erottele kananmunan valkuaiset kulhoon. Varmista, että kulho on täysin puhdas eikä sekaan pääse yhtään keltuaista.
2. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi yleiskoneessa. Lisää sokeri erissä koneen käydessä. Vatkaa, kunnes sokeri on täysin liuennut vaahtoon. Nostele marenkivaahtoon maissitärkkelys ja etikka.
3. Pursota tai lusikoi leivinpaperille haluamasi kokoinen kakkupohja ja laita uuniin.
4. Paista n. 75-90 minuuttia, kunnes kakku saanut hieman väria ja pinta on kuivunut rapeaksi. Sammuta uuni ja avaa hieman luukkua. Jätä kakku uuniin jäähtymään.

Kokoa Pavlova

Pursota rahka tasaisesti jäähtyneelle marenkipohjalle. Koristele hedelmillä ja tuoreilla yrteillä näyttäväksi kakuksi. Tarjoile heti!

Vinkki

Voit koota pavlovat annoslaseihin näyttäviksi jälkiruoksi! Pursota marenki pellille pieniksi pisaroiksi tai murra isompi pohja paloiksi!

Lisää herkullisia ideoita