Marjaisa pavlova

Marjaisa pavlova

60+ min
Marjaisia pavlova kruunaa juhlien kahvipöydän! Herkullinen pavlova sulaa suussa ja se maistuu koko perheelle. Marjat tuovat pavlovaan lisää näyttävyyttä ja niiden raikas maku tasoittaa hieman pavlovan makeutta.
https://www.arla.fi/reseptit/marjaisa-pavlova/

Tee näin:

Marenki
 • Esilämmitä uuni 100 °C:n.
 • Vatkaa munanvalkuaiset kuohkeaksi.
 • Lisää sokeri vähitellen ja vatkaa 5-10 minuuttia, kunnes marenkiseos on jäykkää ja sokeri on täysin liuennut.
 • Aseta leivinpaperi pellin päälle ja piirrä siihen ympyrä (halkaisijaltaan noin 24 cm).
 • Levitä marenki ympyrän sisään ja laita leivinpelti uuniin.
 • Paista marenkipohjaa noin 2 tuntia.
 • Sammuta uuni, kun marenki on paistunut, mutta jätä se uuniin kuivumaan lämpöön, kunnes uuni on täysin kylmä - mieluiten yön yli.
Pavlova
 • Halkaise vaniljatanko, kaavi vaniljan siemenet irti ja sekoita ne tomusokerin kanssa vaniljan siementen erottamiseksi.
 • Laita vanilja-sokeriseos kulhoon kuohukerman kanssa.
 • Vatkaa seos kiinteäksi vaahdoksi.
 • Levitä vaniljakermavaahto jäähtyneen marenkipohjan päälle.
 • Asettele päälle tuoreita marjoja.
 • Ripottele päälle tomusokeria (siivilän läpi) ja koristele halutessasi syötävillä kukilla.
 • Tarjoile heti.
Valmis!
Vinkki

Jotta marengista ei tulisi litteää ja rakeista, älä vatkaa marenkiseosta liikaa, sillä se voi romahtaa ja halkeilla paistamisen aikana. Kun sokeri on liuennut, lopeta seoksen vatkaaminen. Vaikka pienet halkeamat marengissa ovat normaaleja, niitä ei saa syntyä liikaa jäähdyttämällä marenkia uunissa. On tärkeää, että uunia ei avata paistamisen aikana, sillä se voi aiheuttaa marengin paisumisen. Kun annat marengin jäähtyä hitaasti, lämpötilan ei tarvitse muuttua nopeasti, sillä muuten marengiin syntyisi halkeamia ja se saattaisi jopa romahtaa.

Marjaisia pavlova Q&A

Marjaisa pavlova sopii erityisen hyvin kesäpäivien kahvipöytään. Lue lisää alta!

Miten pavlova tehdään?
Kauniin pavlova-kakun valmistamiseksi sinun on valmistettava pohja ja kuorrute. Tee pohja vatkaten munanvalkuaiset jäykiksi ja lisäämällä sokeria vähitellen, kunnes sokeri on liuennut. Paista marenkia ympyränmuotoisena pellillä noin 2 tuntia 100 °C:ssa. Sammuta sitten uuni ja anna marengin kuivua sisällä, kunnes uuni on täysin kylmä, mieluiten yön yli. Tee vaniljakermavaahto tomusokerista ja levitä kevyesti jäähtyneen pavlovapohjan päälle. Asettele päälle tuoreita marjoja, ripottele päälle tomusokeria ja koristele syötävillä kukilla. Tarjoile pavlova heti!
Mikä pavlova on?
Jälkiruoka on nimetty Anna Pavlovan (1881-1931) venäläisen ballerinan mukaan, joka vieraili Uudessa-Seelannissa ja Australiassa 1900-luvulla, minkä vuoksi jälkiruoka nimettiin hänen mukaansa. Se on yhtä ilmava ja kevyt kuin ballerinan tanssi, ja se koostuu kakkumaisesta marenkikerroksesta, jonka päälle on kasattu kermavaahtoa ja hedelmiä. Marenki on ulkopinnaltaan rapeaa, mutta sisältä pehmeää ja tahmeaa.
Miten pavlovaa säilytetään?
Tämän jälkiruoan tekee niin erityiseksi sen rakenne. Kakun säilyttäminen niin, että sen pehmeä sisäpuoli ja rapea ulkopuoli säilyvät, voi olla hieman hankalaa. Marenki voi säilyä jopa kaksi vuorokautta, mutta se on ehdottomasti pidettävä kuivana ja poissa lämmöltä tai kosteudelta. Jos jätät sen ulos, marengin sisältämä sokeri imee itseensä kosteutta, ja lopputuloksena on pehmeä ja tahmea marenki. Kun olet tehnyt marenkipohjan ja se on jäähtynyt kokonaan, säilytä se ilmatiiviissä astiassa (tai kääri se kelmuun) ilman koristeita. Aseta astia viileään ja kuivaan paikkaan, mutta älä laita sitä jääkaappiin. Koristele pavlova marjoilla ja syötävillä kukilla juuri ennen tarjoilua.
Voiko pavlovaa pakastaa?
Emme suosittele pavlovan pakastamista, sillä sulaessaan marengin rapea kuori pehmenee.
Kuinka kauan pavlova säilyy hyvänä?
Pavlova-kakku on parasta nauttia heti, kun marenki on vielä rapeaa ulkopuolelta, ja kun se on koottu kermavaahdon ja marjojen kanssa. Se säilyy 20-30 minuuttia, ennen kuin se alkaa pehmetä ja menettää osan rapeasta kuorestaan. Voit kuitenkin säilyttää marenkipohjaa jopa kaksi päivää ilmatiiviissä astiassa viileässä ja kuivassa paikassa.
Miten pavlova koristellaan?
Pavlova-reseptissämme käytämme sekoitettuja marjoja vaniljakermavaahdon päällä, joka viimeistellään tomusokerilla ja syreenillä. Voit kuitenkin koristella sen haluamallasi tavalla, marjoilla, hedelmillä, pilkotulla suklaalla ja kukilla. Jos koristelet kukilla, varmista, että kukat ovat syötäviä, kuten syreeniä, kamomillaa, sarviviolettia tai ruiskaunokkia.
Kuinka kauan pavlovaa pitää paistaa?
Kun marenki on paistunut, sammuta uuni ja anna sen jäähtyä sisällä 5-6 tuntia tai mieluiten yön yli. Näin varmistat, että marenki on täysin kuivaa ja kovettuu ja saa rapean rakenteen säilyttäen samalla pehmeän vaahtokarkkimaisen sisuksen. Kun se on jäähtynyt, voit koristella ja tarjoilla sen tai säilyttää marengin ilmatiiviissä astiassa enintään kaksi päivää.

Ainekset

Marenki
Munanvalkuaista
150 g
Sokeria
300 g
Pavlova
Vaniljatankoa
Tomusokeria
2 rkl
2½ dl
Marjoja
500 g
Koristeluun
Tomusokeri
Syötäviä kukkia
Lisää herkullisia ideoita
Pavlova
60+ min
Pavlova
(18)
Mansikkapavlova
20 minuuttia
Mansikkapavlova
(2)

Pavlova vaniljan, kermavaahdon ja marjojen kera

Haluatko jotain dekadenttia mutta ilmavaa, jossa on paljon tuoreita marjoja? Sitten sinun on kokeiltava reseptiämme pavlovaan, jossa on marjoja ja vaniljakermavaahtoa. Pavlovapohja koostuu valkoisesta marenkikerroksesta, joka on ulkopuolelta rapea ja sisäpuolelta pehmeä, lähes vaahtokarkkimainen. Pehmeän pehmeän vaniljakermavaahdon päällä ja mehukkaiden tuoreiden marjojen koristelemana tämä jälkiruoka on koostumuksen ystävän unelmien täyttymys, ja se on suussa sulava herkku.

Nauti klassinen pavlova jälkiruokana

Klassinen pavlova, jossa on rapea marenkikuori ja pehmeä keskusta ja joka tarjoillaan kermavaahdon ja kauden hedelmien kanssa, on vastustamaton jälkiruoka. Se on yhtä herkullinen kuin kaunis, ja siinä on ihana makujen ja tekstuurien yhdistelmä. Tämä tyylikäs jälkiruoka saattaa vaikuttaa monimutkaiselta, mutta se on itse asiassa helpompi valmistaa kuin luuletkaan, ja tarvitset vain kourallisen yksinkertaisia ainesosia pavlovakakkuun.

Jos pidät tästä mehukkaiden marjojen ja kermavaahdon kera valmistetusta dekadentista mutta ilmavasta jälkiruoasta, voit kokeilla myös tuoreilla mansikoilla koristeltua leivontaan soveltuvaa mansikkajuustokakkuamme tai klassista vaniljajuustokakkua, jossa on sitruksinen vivahde. Jos mielesi tekee useampaa kuin yhtä marenkityyppiä, kokeile mustikkamarenkikakkuamme, joka on valmistettu pehmeästä ja hieman tiiviistä sveitsiläisestä marengista.

Koristele marjoilla ja kukilla

Pavlovan täytteet ovat kirsikka tämän jälkiruoan herkullisuuden ja maun huipulla, ja ne nostavat jälkiruoan korkealle ja tekevät siitä upean keskipisteen mihin tahansa jälkiruokapöytään. Käytämme pavlovakakun päällä yhdistelmää mansikoita, vadelmia, mustikoita ja kirsikoita, jotka tuovat pavlovakakkuumme mehukkaan räjähdyksen ja lisäävät hieman väriä vaatimattomaan jälkiruokaan. Koristele kakku syötävillä kukilla, kuten syreenillä. Marjojen ja kukkien yhdistelmä näyttää upealta!

Tee siitä oma

Kokeile eri makuja ja lisää oma persoonallinen kosketuksesi tähän jälkiruokaan. Lisää 5 ruokalusikallista appelsiinilikööriä tai vastapuristettua appelsiinimehua ja tomusokeria kaksinkertaiseen kermavaahtoon saadaksesi appelsiinin makua. Se maistuu herkulliselta herkullisen marengin kanssa, ja väritkin näyttävät kauniilta.

Jos rakastat vain mansikoita, voit tehdä pavlovan mansikoilla lisäämällä marengiseokseen pakastekuivattua mansikkajauhetta. Koristele mansikkamarenki vaniljakermavaahdolla ja tuoreilla mansikoilla.

Jos haluat rapean ja sitkeän suklaapavlovan, lisää marenkiin kaakaojauhetta ja hienonnettua tummaa suklaata. Suklaan vastustamaton yhdistelmä vaniljakermavaahdon ja mehukkaiden marjojen kanssa antaa rikkaan, kitkerän ja makean maun.