Mansikkajuustokakku

Mansikkajuustokakku

Arvioi

(73)

Mansikkajuustokakku on helppo herkku, joka syntyy käden käänteessä.

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 annosta

Keksipohja

Mansikkatäyte

  • 3 liivatelehteä
  • 400 g mansikoita pieninä kuutioina
  • 1 dl sokeria
  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa
  • 3 dl Arla kuohukermaa Kuohukermaa Suomesta
  • ½ dl sitruunamehua

Koristeluun

  • 100 g mansikoita

Tee näin:

Tee näin:

Keksipohja: Pingota leivinpaperi irtopohjaisen vuoan (ø 22 cm) pohjalle. Sekoita voisula ja keksimurska ja painele seos vuoan pohjalle. Mansikkatäyte: Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita mansikat ja sokeri. Pehmitä tuorejuusto sekoittamalla siihen noin ½ dl kermaa. Vaahdota loput kermasta. Lisää mansikat ja tuorejuusto kermavaahtoon. Nosta märät liivatelehdet kattilaan ja sulata vesihauteessa. Jäähdytä liivatelehdet sitruunamehulla ja lisää seos mansikkatäytteeseen voimakkaasti sekoittaen. Kaada täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi. Ota kakku vuoasta ja laita tarjoiluvadille. Koristele mansikoilla.