Suklaajuustokakku

Suklaajuustokakku

Herkullinen suklaajuustokakku on sopiva tarjottava suklaanystäville ja se sopii suklaisella makumaailmallaan myös pääsiäiseen. Valmista tämä suklaajuustokakku uunissa hyydyttämisen sijaan.
https://www.arla.fi/reseptit/suklaajuustokakku/

Tee näin:

Suklaajuustokakku
  • Tämä suklaajuustokakku paistetaan uunissa. Aloita kakun valmistus kuumentamalla uuni 175°C asteeseen.
  • Valmista ensiksi kakunpohja. Murskaa tai jauha keksit hienoksi monitoimikoneessa.
  • Sulata voi ja sekoita keksimuruihin.
  • Painele murutaikina irtopohjavuoan pohjalle (vuoka n. 26 cm läpimitaltaan).
  • Paista suklaajuustokakun pohja uunin keskitasossa n. 7 min ajan.
Valmista täyte ja paista kakku
  • Sekoita keskenään rahka, tuorejuusto, sokeri ja munat tasaiseksi seokseksi.
  • Taittele suklaa paloiksi ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa, anna hetki jäähtyä.
  • Lisää n. 1 dl täyteseosta sulatettuun suklaaseen voimakkaasti vatkaten.
  • Lisää loput täytteestä samalla tavalla, kunnes täyte on hyvin sekoitettu.
  • Kaada suklaatäyte keksipohjalle ja paista suklaajuustokakku uunissa n. 35 – 40 minuutin ajan.
  • Käännä lämmöt pois uunista ja avaa luukkua raolleen, jätä suklaajuustokakku uuniin vielä noin 20 minuutiksi. Näin täyte ei halkeile.
  • Anna suklaajuustokakun jäähtyä täysin ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Älä sekoita taikinaa liikaa, ettei se ala halkeilla. Joten, saadaksesi sileän rakenteen ilman liikaa sekoittamista, varmista, että tuorejuusto, munat ja rahka ovat huoneenlämmössä ennen sekoittamista. Jos olet yrittänyt tehdä uunissa paistettuja juustokakkuja aiemmin ja ne aina halkeilevat, kokeile vesihaudetta. Aseta irtopohjavuoka juustokakkuineen, käärittynä huolellisesti ainakin yhteen kerrokseen foliota, suuremman vuoan sisään, joka on täytetty kuumalla vedellä. Tämä auttaa jakamaan lämpöä tasaisemmin ja minimoi lämpötilan vaihtelut, jotka voivat aiheuttaa halkeilua. Jos haluat, voit siivilöidä vadelmakastikkeen ennen tarjoilua poistaaksesi pienet siemenet ja saadaksesi sileän vadelmakastikkeen.

Ainekset

Suklaajuustokakku
Digestive-keksejä
10
75 g
Täyte
Arla® Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
250 g
Maustamatonta tuorejuustoa
500 g
Kananmunia
2
Hienoa sokeria
1 dl
Tummaa suklaa kaakao pitoisuus n. 40%
200 g
Vadelmakastike
Tuoreita tai pakastevadelmia (kotimaisia)
2 dl
Hienoa sokeria
3 rkl
Lisää herkullisia ideoita

Uunissa paistettu suklaajuustokakku hurmaa pääsiäisenä

Suklaajuustokakku yhdistää suklaan herkullisuuden ja paistetun juustokakun klassisen kermaisuuden, luoden jälkiruoan, joka on sekä lohduttava että ylellinen. Sen kontrastoivat rakenteet, murumaisesta pohjasta sileään, samettiseen täytteeseen, tekevät jokaisesta suupalasta ihastuttavan herkun. Se ei ainoastaan tyydytä suklaanhimoasi, vaan tarjoaa myös perinteisen juustokakun ajattoman eleganssin. Uunissa paistaminen antaa makujen syvyyttä ja tiheyttä, jota ei saavuteta ilman paistoa valmistetuissa versioissa.

Muita suklaaherkkuja ovat porkkana-suklaakakku, suklaamuffinssit pähkinäpannacottalla pinnalla tai Oreo juustokakku.

Klassinen keksipohja ja herkullinen suklaatäyte

Helppo reseptimme tuottaa sileän ja samettisen täytteen, jolla on tiheä mutta pehmeä rakenne, joka sulaa suussa jokaisella puraisulla. Täytteen maitosuklaa varmistaa, että se on rikas ilman että se on liian intensiivinen, ja tuorejuuston ja rahkan yhdistelmä lisää kermaisen, hieman kirpeän, mutta miedosti makean pohjan. Nämä monimutkaiset maut varmistavat, että juustokakku ei ole liian makea, antaen suklaan rikkauden loistaa läpi. Täytettä varten digestive-keksipohja tarjoaa kontrastin hieman murumaisella ja voi-maisella rakenteellaan. Paistoaika tekee kuoresta rapeamman ja täytteestä sekä kostean että tiheän, mikä on tyypillistä perinteisille uunissa paistetuille juustokakuille.

Koristeltu vadelmakastikkeella ja tuoreilla vadelmilla

Vadelma ja suklaa ovat klassinen ja todella upea yhdistelmä. Joten käytä tuoreita vadelmia tämän suklaajuustokakun päällä, jotta saat mehukkaita, kirpeitä marjaräjähdyksiä. Se täydentää rikasta suklaata ja näyttää myös ihanalta. Tarjoile se helposti valmistettavan vadelmakastikkeen kanssa, joka on paksua ja jolla on ihana tasapaino kirpeän ja makean välillä, tehden siitä pinnalle jotain, jota et halua jättää väliin.

Tarjoile pääsiäisenä jälkiruokana tai iltapäivän herkkuna

Herkullinen uunissa paistettu juustokakku klassisella suklaamaulla on täydellinen erityisiin hetkiin, olipa kyseessä sitten pääsiäisjuhla tai tyylikäs iltapäiväkokoontuminen. Sen hienostunut ulkonäkö ja herkullinen luonne tekevät siitä täydellisen juhlistamaan juhlapyhiä tai lisäämään ripauksen ylellisyyttä jokapäiväisiin iltapäivän makeisiin herkkuihin. Ihanteellinen tarjottava vieraille tai omana herkkuna, se siirtyy helposti jälkiruoasta illallisjuhlissa miellyttäväksi kumppaniksi iltakahvin tai -teen kanssa.

Lisää oma twistisi

Voit lisätä taikinaan kourallisen pilkottuja pähkinöitä tai suklaalastuja, kun olet sekoittanut kaiken sulaneen suklaan kanssa. Näin saat herkullisia paloja paistettuun juustokakkuun, luoden mielenkiintoisen rakenteellisen muutoksen. Voit myös kokeilla erilaisia suklaatyyppejä. Esimerkiksi käytä maitosuklaan sijaan valkosuklaata, tai tee sekoitus maito- ja tummaa suklaata tai maito- ja valkosuklaata. Muista kuitenkin, että valkosuklaa on makeampaa, joten makutasapaino muuttuu.

Koristeellisen kosketuksen saamiseksi, jaa taikina kahteen ennen sen sekoittamista sulaneen suklaan kanssa, sekoita puolet taikinasta yhden tyyppisen sulaneen suklaan kanssa ja toinen puoli toisen tyyppisen sulaneen suklaan kanssa. Kaada sitten ensin toinen ja sitten toinen keksipohjan päälle. Lopuksi tee nopea pyörre veitsen kärjellä luodaksesi kauniin pyörremallin.