Pääsiäisen gluteeniton suklaakakku

Pääsiäisen gluteeniton suklaakakku

1 tunti
Pääsiäisen gluteeniton suklaakakku on herkullinen ja gluteeniton suosikki pääsiäispöytään. Pääsiäisen gluteeniton suklaakakku saa makunsa mm. ruskistetusta voista. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/paasiaisen-gluteeniton-suklaakakku/

Tee näin:

Kakkupohja
  • Aloita pääsiäisen suklaakakku kuumentamalla uuni 175 asteeseen.
  • Pilko mantelit. Sekoita mantelimassa leivontakoneessa, lisää voita vähän kerrallaan, kunnes kaikki on sekoittunut.
  • Lisää munat yksi kerrallaan sekoittaen ja käännä mantelit ympäri taikinassa.
  • Napauta taikina voideltuun pyöreään piirasvuokaan (halkaisijaltaan n. 22 cm).
  • Paista pääsiäisen suklaakakku uunin keskitasolla noin 18 minuuttia.
  • Ota kakku uunista ja anna jäähtyä.
Täyte
  • Valmista pääsiäisen suklaakakun täyte. Pilko suklaa ja laita kulhoon.
  • Ruskista voi kattilassa. Lisää kerma ja sokeri ruskistuneen voin joukkoon.
  • Lisää munankeltuaiset kulhoon ja kaada voisekoituksen päälle samalla sekoittaen.
  • Kuumenna kattila 83 asteeseen ja sekoita samalla.
  • Kaada voi- ja munasekoitus suklaan päälle kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Kaada täyte aiemmin valmistamasi kakkupohjan päälle ja anna pääsiäisen suklaakakun tekeytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  • Koristele pääsiäisen suklaakakku tarvittaessa marsipaanimunilla ja suklaapalloilla.
Valmis!

Ainekset

Kakkupohja
Mantelia
1 dl
Mantelimassaa
200 g
100 g
Kananmunia
2
Täyte
Tummaa suklaa
200 g
150 g
1½ dl
Sokeria
2½ dl
Munankeltuaista
4
Lisää herkullisia ideoita
Kinderkakku
1 tunti
Kinderkakku
(77)