Kinderkakku

Kinderkakku

1 tunti
Kinderkakku on yksi pääsiäisen suosikkikakuista, mutta sopii tarjottavaksi myös muulloin. Tutustu helppoon Kinderkakku-reseptiin!
https://www.arla.fi/reseptit/kinderkakku/

Tee näin:

Valmista pohja
  • Kinderkakku valmistetaan irtopohjavuokaan, jonka halkaisija on n. 16cm. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Voitele kevyesti vuoan reuna.
  • Murskaa keksit ja lisää joukkoon sulatettu voi. Painele seos vuoan pohjalle.
Valmista täyte
  • Sulata kinderkakun täytteen suklaat erillisissä kulhoissa.
  • Vatkaa kerma vaahdoksi ja jaa kahteen osaan.
  • Vatkaa toisen osan joukkoon sulatettu maitosuklaa nopeasti sähkövatkaimella. Lisää valkosuklaa nopeasti vatkaten toiseen osaan kermavaahtoa.
  • Levitä valkosuklaatäyte vuokaan tasaiseksi kerrokseksi. Levitä maitosuklaatäyte varovasti valkosuklaatäytteen päälle niin, että kerrokset eivät sekoitu.
  • Siirrä kinderkakku jääkaappiin ja anna hyytyä yön yli.
Valmista koristeet
  • Laita marmorilevy tai keraaminen astia jäähtymään pakastimeen. Puhalla ilmapalloihin hieman ilmaa.
  • Sulata koristeiden suklaat pienissä kulhoissa.
  • Valuta valkosuklaata raidoiksi maitosuklaan päälle kulhoon. Kasta ilmapalloja suklaaseokseen käännellen palloja puolelta toiselle, jolloin syntyy terälehtien muoto. Nosta pallot leivinpaperille viilennetyn alustan päälle. Laita suklaapionit pakastimeen noin 20 minuutiksi.
  • Siirrä valmis kinderkakku tarjoilulautaselle ja koristele suklaapioneilla. Leikkaa palloihin reiät, jotta ne tyhjenevät ja irrota pallot varovasti suklaasta kiertäen palloja. Voit asetella osan suklaakukista sisäkkäin, jolloin kukkiin tulee monikerroksiset terälehdet.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Suklaatäytekeksejä
150 g
25 g
Täyte
Maitosuklaata
100 g
Valkosuklaa
100 g
4 dl
Koristelu
Maitosuklaata
50 g
Valkosuklaa
30 g
Lisää herkullisia ideoita
Mangorahkapiirakka
1 tunti
Mangorahkapiirakka
(28)