Mansikkabritakakku

Mansikkabritakakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(1)

1 tunti

Mansikkabritakakku on kesäkakkujen kuningatar. Mansikkabritakakku on helppo valmistaa ja se maistuu monelle. Kokeile reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 2½ dl kidesokeria
  • 1 dl jauhettuja manteleita

Täyte

  • 3 dl Arla Laktoositonta vispikermaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 1 l tuoreita mansikoita

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita valmistamaan mansikkabritakakku laittamalla uuni lämpenemään 150°C asteeseen.
2. Vatkaa voi ja 1½ dl sokeria kuohkeaksi massaksi.
3. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa yksi munankeltuainen kerrallaan ja sekoita se maitoon.
4. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita jauhoseos hyvin taikinaan.
5. Vispaa valkuaiset 1 ½ dl sokeria kiinteäksi vaahdoksi. Lisää sitten loput sokerista vaahtoon sekoittaen koko ajan, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää marenkivaahtoa.
6. Levitä mansikkabritakakun taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (noin 30 x 40 cm) ja levitä marenkivaahto kakkutaikinan päälle. Ripottele rouhittua mantelia marengin päälle.
7. Paista uunin alaosassa noin 30 min. Annan kakun jäähtyä ja leikkaa sitten puoliksi.
8. Vatkaa vispikerma ja vaniljasokeri. Levitä vaniljakermavaahto marenkikakkupohjan päälle ja aseta toinen puolikas kermavaahdon päälle. Koristele mansikkabritakakku tuoreilla mansikoilla.
9. Tarjoile valmis mansikkabritakakku heti.

Lisää herkullisia ideoita