Mansikka-britakakku

Mansikka-britakakku

1 tunti
Mansikkainen britakakku on kesäkakkujen kuningatar. Mansikka-britakakku on helppo valmistaa ja se maistuu monelle. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Britakakkupohja
  • Aloita valmistamaan mansikka-britakakku laittamalla uuni lämpenemään 150°C asteeseen.
  • Vatkaa voi ja 1½ dl sokeria kuohkeaksi massaksi.
  • Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Vatkaa yksi munankeltuainen kerrallaan ja sekoita se maitoon. Lisää keltuais-maitoseos taikinaan.
  • Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita jauhoseos hyvin taikinaan.
Marenki
  • Vispaa valkuaiset ja 1 ½ dl sokeria kiinteäksi vaahdoksi.
  • Lisää sitten loput 1 dl sokerista vaahtoon sekoittaen koko ajan, kunnes vaahto on kiinteää ja kiiltävää marenkivaahtoa.
Paistaminen
  • Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (noin 30 x 40 cm) ja levitä marenkivaahto kakkutaikinan päälle.
  • Ripottele vielä rouhittua mantelia marengin päälle.
  • Paista britakakku uunin alaosassa noin 30 min.
Täyttäminen ja koristelu
  • Jätä britakakku jäähtymään hetkeksi ja leikkaa sitten puoliksi.
  • Vatkaa vispikerma ja vaniljasokeri keskenään.
  • Levitä vaniljakermavaahto marenkikakkupohjan päälle ja aseta toinen puolikas kermavaahdon päälle.
  • Koristele mansikka-britakakku tuoreilla mansikoilla.
  • Tarjoile valmis mansikka-britakakku heti!
Valmis!

Ainekset

Britakakkupohja
100 g
Hienosokeria
1½ dl
Kananmunia
5
4 rkl
Vehnäjauhoa
2 dl
Leivinjauhetta
2 tl
Hienosokeria
2½ dl
Jauhettuja mantelia
1 dl
Täyte
3 dl
Vaniljasokeria
2 tl
Koristeluun
Tuoreita mansikoita
1 l