Red velvet cake

Red velvet cake

Tämä ihanan mehevä täytekakku on kotoisin USA:n eteläosista. Kakun nimi kuvailee täydellisesti tätä luomusta, joka on yksinkertaisesti samettinen (velvet) ja punainen (red)! :)
Arvioi (43)

Minun arvosanani

Red velvet cake

Tämä ihanan mehevä täytekakku on kotoisin USA:n eteläosista. Kakun nimi kuvailee täydellisesti tätä luomusta, joka on yksinkertaisesti samettinen (velvet) ja punainen (red)! :)

Reseptistä valmistuu 10 palaa

  • 2 kananmunaa
  • 3 dl sokeria
  • 3 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/2 tl suolaa
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 2 dl Arla piimää
  • 2 rkl punaista elintarvikeväriä

Tuorejuustotäyte

Koristeluun

  • 1 l tuoreita marjoja (esim. pensasmustikoita, punaisia viinimarjoja)

Ohjeet

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää etikka, öljy, piimä ja elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 1.5 litran vetoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä. Tuorejuustotäyte: vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää mukaan vaniljasokeri tai -uute. Lisää seokseen lopuksi mukaan tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi massaksi. Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi terävällä veitsellä ja levitä kuorrutusta yhdelle kakkukerroksista. Aseta seuraava kakkukerros varovasti päälle (käytä apuna leveää kokkiveistä tai lastoja) ja levitä senkin päälle kuorrutusta. Lisää lopuksi ylin kakkulevy ja levitä sen päälle loput kuorrutuksesta. Koristele täytekakku lopuksi tuoreilla marjoilla.

Suositellut tuotteet