Red velvet cake

Red velvet cake

Ihanan mehevän pehmeä Red Velvet Cake on kotoisin USA:n eteläosista. Kakun nimi kuvailee täydellisesti tätä luomusta, joka on yksinkertaisesti Punainen Sametti.
https://www.arla.fi/reseptit/red-velvet-cake/

Tee näin:

Red velvet cake
  • Leivo ensin kakkupohja. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää etikka, öljy, piimä ja elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 1.5 litran vetoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.
Tuorejuustotäyte
  • Valmista seuraavaksi tuorejuustotäyte. Vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää mukaan vaniljasokeri tai -uute. Lisää seokseen lopuksi mukaan tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi massaksi.
Kokoa red velvet cake
  • Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi terävällä veitsellä ja levitä kuorrutusta yhdelle kakkukerroksista. Aseta seuraava kakkukerros varovasti päälle (käytä apuna leveää kokkiveistä tai lastoja) ja levitä senkin päälle kuorrutusta. Lisää lopuksi ylin kakkulevy ja levitä sen päälle loput kuorrutuksesta. Koristele täytekakku lopuksi tuoreilla marjoilla.
Valmis!

Kysymyksiä red velvet -kakusta

Miten tehdä Red velvet kakulle kostea kakkupohja?
Alkuperäisessä reseptissä käytetään kirnupiimää, mutta muukin piimä toimii yhtä hyvin. Rypsi- tai kasviöljyn sijasta voin käyttäminen taikinassa lisää kosteutta, mutta ei häiritse kakun muita makuja.
Kuinka tehdä erittäin kuohkeaa voikreemiä?
Red velvet cake on perinteisesti päällystetty kuohkealla kuorrutteella. Meidän versiossamme kuorrutus perustuu vatkattuihin munanvalkuaisiin, jotka tuovat kuorrutukseen ilmavuutta. Kun marenki on jäähtynyt, voita lisätään hitaasti, pala palalta, kunnes se on täysin sekoittunut kuorrutteeseen.
Kuinka koristella red velvet kakku?
Kaikki koristeet, jotka parantavat mietoa suklaakakkua, ovat hyvä valinta. Perinteisesti valkoisen kuorrutteen päälle on usein ripoteltu makeutettuja kookoshiutaleita.
Miltä red velvet -kakku maistuu?
Punaisessa samettikakussa eli red velvet -kakussa on hienovarainen suklaan maku, joka ei ole liian voimakas tai makea. Kirkkaanpunainen kakkupohja muodostaa kauniin kontrastin makean ja kuohkean kuorrutteen kanssa.
Miksi red velvet -kakku on punainen?
Luonnollinen kaakaojauhe (ei hollantilainen prosessoitu kaakao, joka on pesty emäksisessä liuoksessa) saa aikaan ruskeanpunaisen värin, kun se yhdistetään happamaan nesteeseen (kirnupiimään tai piimään). Tässä kakussa tätä luonnollista punaisuutta on kuitenkin tehostettu runsaalla määrällä punaista elintarvikeväriä.

Ainekset

Red velvet cake
Kananmunia
2
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
3½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
Kaakaojauhetta
1 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 dl
2 dl
Punaista elintarvikeväriä
2 rkl
Marenkikuorrutus
Munanvalkuaista
4
Sokeria
270 g
Vaniljasokeria tai vaniljauutetta
1 tl
200 g
Koristeluun
Tuoreita marjaa (esim. pensasmustikoita, punaisia viinimarjoja)
1 l
Lisää herkullisia ideoita

Red velvet kakun historiaa

Ruokahistorioitsija Gil Marksin mukaan ensimmäinen todennettavissa oleva tieto tästä amerikkalaisesta klassikosta on peräisin ohiolaisesta sanomalehdestä vuodelta 1959. Kyseinen kakku on aivan liian kuuluisa, jotta sillä voisi olla vain yksi nimi, ja se tunnetaan myös nimellä: Waldorf Astorian punainen kakku, punainen mattokakku, punainen mysteerikakku, liekkikakku ja 300 dollarin kakku.

Amerikkalainen suosikki

Vaikka tämä kakku on peräisin Ohiosta vuonna 1959, nykyään se yhdistetään kiistatta Yhdysvaltojen eteläosiin. Tiesitkö, että Julia Robertsin ja Sally Fieldin vuonna 1989 valmistuneessa Steel Magnolias -elokuvassa sulhasen kakku oli Teksasin osavaltion eläimen, vyötiäisen, muotoinen punainen samettikakku?