Red velvet cake

Red velvet cake

Ihanan mehevän pehmeä Red Velvet Cake on kotoisin USA:n eteläosista. Kakun nimi kuvailee täydellisesti tätä luomusta, joka on yksinkertaisesti Punainen Sametti.

Tee näin:

Kakkupohja
  • Leivo ensin kakkupohja. Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja sekoita vaahdon joukkoon. Lisää etikka, öljy, piimä ja elintarvikeväri ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun noin 1.5 litran vetoiseen vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 40 minuuttia. Jätä kakkupohja hetkeksi vuokaan, kumoa sitten ritilälle ja anna jäähtyä.
Tuorejuustotäyte
  • Valmista seuraavaksi tuorejuustotäyte. Vaahdota voi ja tuorejuusto keskenään. Lisää mukaan vaniljasokeri tai -uute. Lisää seokseen lopuksi mukaan tomusokeri ja sekoita kuorrutus tasaiseksi massaksi.
Kokoa red velvet cake
  • Leikkaa kakkupohja kolmeksi kerrokseksi terävällä veitsellä ja levitä kuorrutusta yhdelle kakkukerroksista. Aseta seuraava kakkukerros varovasti päälle (käytä apuna leveää kokkiveistä tai lastoja) ja levitä senkin päälle kuorrutusta. Lisää lopuksi ylin kakkulevy ja levitä sen päälle loput kuorrutuksesta. Koristele täytekakku lopuksi tuoreilla marjoilla.
Valmis!

Ainekset

Kananmunia
2
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
3½ dl
Leivinjauhetta
1 tl
Suolaa
½ tl
Kaakaojauhetta
1 rkl
Vaniljasokeria
1 tl
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Rypsiöljyä
1 dl
2 dl
Punaista elintarvikeväriä
2 rkl
Tuorejuustotäyte
Maustamatonta tuorejuustoa
200 g
50 g
Tomusokeria
125 g
Vaniljasokeria tai vaniljauutetta
1 tl
Koristeluun
Tuoreita marjoja (esim. pensasmustikoita, punaisia viinimarjoja)
1 l
Lisää herkullisia ideoita