Red velvet -ruudut

Red velvet -ruudut

Red velvet -ruudut ovat pellillä paistettu ja kirpsakalla kuorrutteella päällystetty muunnelma suositusta amerikkalaisesta red velvet -kakusta.
https://www.arla.fi/reseptit/red-velvet-ruudut/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Sekoita valkoviinietikka ja kermaviili.
  • Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi valkoiseksi vaahdoksi.
  • Sekoita kuivat ainekset keskenään ja siivilöi vaahdon joukkoon.
  • Lisää sulatettu voi, etikka-kermaviiliseos ja elintarvikeväri. Sekoita tasaiseksi.
  • Kaada taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunin keskitasolla noin 20–25 minuuttia, kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä. Valmista pohjan paistuessa kuorrutus.
  • Pehmennä maustamaton tuorejuusto sähkövatkaimella ja sekoita joukkoon rahka.
  • Siivilöi joukkoon tomusokeri ja sekoita tasaiseksi. Nosta kuorrute jääkaappiin maustumaan.
  • Leikkaa n. 10 x 10 cm:n pala kartonkia tai pahvia, ja leikkaa palan keskelle pieni sydän. Voit tehdä sydämen sijaan tähden tai muun haluamasi kuvion esim. piparkakkumuottia apuna käyttäen.
  • Levitä kuorrute jäähtyneen pohjan päälle ja leikkaa ruuduiksi.
  • Koristele piiras siivilöimällä kunkin ruudun päälle marjajauhetta muotin läpi.
Valmis!

Ainekset

Red velvet -pohja
1 prk
Valkoviinietikkaa
1 rkl
Kananmunia
2
Sokeria
3 dl
Vehnäjauhoja
3½ dl
Ruokasoodaa
1 tl
Kaakaojauhetta
2 rkl
Maissitärkkelystä
1 rkl
Suolaa
½ tl
1 dl
Punaista elintarvikevärejä
3 rkl
Kuorrutus
Maustamatonta tuorejuustoa
300 g
1 prk
Tomusokeria
1 dl
Koristeluun
Karpalojauhetta tms. marjajauhetta
Lisää herkullisia ideoita