Bostonkakku
Uusi

Bostonkakku

60+ min
Herkullisessa kanelibostonissa yhdistyy dallaspullan ja korvapuustin parhaat puolet. Pehmeä jogurtti-kanelitäyte pitää kakun mehevänä useitakin päiviä. Bostonkakku sopii niin juhlapöydän kruunuksi, kuin viikonlopun jälkiruokapöytään.
https://www.arla.fi/reseptit/bostonkakku/

Tee näin:

Bostonkakku
  • Lämmitä maito reilusti kädenlämpöiseksi.
  • Sekoita joukkoon hiiva, suola, sokeri ja kardemumma.
  • Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan.
  • Sulata voi ja vaivaa taikinaan.
  • Jatka vaivaamista noin 10 minuuttia, jotta taikinaan muodostuu hyvä sitko.
  • Anna taikinan levähtää noin 15 minuuttia ennen leipomista.
  • Mittaa täytteen ainekset kulhoon ja vatkaa tasaiseksi.
  • Kauli levähtänyt taikina noin 30 x 60 cm suuruiseksi levyksi.
  • Levitä täyte levylle tasaiseksi kerrokseksi ja kääri levy rullaksi.
  • Leikkaa levy 12 palaan ja aseta palat pyöreään (halk. noin 25 cm) vuokaan.
  • Anna kakun kohota noin tunnin ajan.
  • Kuumenna uuni 175 asteeseen.
  • Voitele kakku kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.
  • Paista kakkua uunin alatasolla noin 35 minuuttia.
Valmis!

Ainekset

Bostonkakku
2½ dl
Kuivahiivaa
1 pkt
Suolaa
½ tl
Sokeria
¾ dl
Kardemummaa
2 tl
Vehnäjauhoja
7 dl
75 g
Bostonkakun täyte
1 pkt
100 g
Vaniljakreemijauhetta
1 dl
Sokeria
1 dl
Kanelia
2 tl
Valmistelu ja koristelu
Kananmuna voiteluun
1
Raesokeria koristeluun
Lisää herkullisia ideoita
Dallaspullat
60+ min
Dallaspullat
(3)