Täytekakku

Täytekakku

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(75)

Täytekakku on juhlapöydän suosikkijälkiruoka. Täytekakku sopii myös kruunaamaan erilaiset merkkipäivät. Kokeile helppoa reseptiä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 10 palaa

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Koristeluun

Tee näin:

Tee näin:

Valmista täytekakun pohja

1. Aloita täytekakun valmistus kuumentamalla uuni 175°C asteiseksi.
2. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (ø noin 24 cm).
3. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna täytekakkupohjan vetäytyä vuoassa hetken aikaa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.

Valmista täytekakun täyte

1. Mittaa täytettä varten 1,5dl kermaa ja kaada se sekä maito, keltuaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee ja ensimmäinen kupla nousee pintaan. Nosta kattila pois liedeltä.
2. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Nosta liivatelehdet vedestä ja sekoita lämpimään täytteeseen huolellisesti. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat kokonaan sulaneet. Nosta kattila kylmään veteen jäähtymään. Sekoita välillä.

Kokoa täytekakku

1. Vaahdota 2 dl kermaa ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita vaahto täytteeseen.
2. Jaa kakkupohja kahdeksi kerrokseksi.
3. Levitä täytettä ja soseutettuja marjoja kerrosten väliin.
4. Vaahdota loppu kerma ja kuorruta täytekakku. Koristele tuoreilla marjoilla.
5. Tarjoile valmis täytekakku mahdollisimman pian koristelun jälkeen.

Katso myös nämä