Täytekakku

Täytekakku

Täytekakku on juhlapöydän suosikkijälkiruoka. Täytekakku sopii myös kruunaamaan erilaiset merkkipäivät. Kokeile helppoa reseptiä!

Tee näin:

Valmista täytekakun pohja
  • Aloita täytekakun valmistus kuumentamalla uuni 175°C asteiseksi.
  • Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (ø noin 24 cm).
  • Vaahdota munat ja sokeri.
  • Sekoita vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää munavaahtoon.
  • Kaada taikina vuokaan.
  • Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia.
  • Anna täytekakkupohjan vetäytyä vuoassa hetken aikaa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään.
Valmista täytekakun täyte
  • Mittaa täytettä varten 1,5dl kermaa ja kaada se sekä maito, keltuaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan.
  • Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes täyte sakenee ja ensimmäinen kupla nousee pintaan.
  • Nosta kattila pois liedeltä.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia.
  • Nosta liivatelehdet vedestä ja sekoita lämpimään täytteeseen huolellisesti. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat kokonaan sulaneet.
  • Nosta kattila kylmään veteen jäähtymään. Sekoita välillä.
Kokoa täytekakku
  • Vaahdota 2 dl kermaa ja mausta vaniljasokerilla.
  • Sekoita vaahto täytteeseen.
  • Jaa kakkupohja kahdeksi kerrokseksi.
  • Levitä täytettä ja soseutettuja marjoja kerrosten väliin.
  • Vaahdota loppu kerma ja kuorruta täytekakku.
  • Koristele tuoreilla marjoilla.
  • Tarjoile valmis täytekakku mahdollisimman pian koristelun jälkeen.
Valmis!

Ainekset

Kakkupohja
Kananmunia
4
Sokeria
2 dl
Vehnäjauhoja
1 dl
Perunajauhoja
1 dl
Leivinjauhetta
1 tl
Täyte
1½ dl
3½ dl
Kananmunan keltuaisia
2
Sokeria
1 rkl
Perunajauhoja
1 rkl
Liivatelehteä
4
Vaniljasokeria
2 tl
Soseutettuja marjoja (esim. mansikoita tai vadelmia)
3 dl
Koristeluun
3 dl
Tuoreita marjoja
Lisää herkullisia ideoita
Gluteeniton kakkupohja
45 minuuttia
Gluteeniton kakkupohja
(76)