Täytekakku

Täytekakku

Vanha kunnon täytekakku on jokaisen juhlapöydän suosikkijälkiruoka. Arlan ohjeilla onnistut varmasti!
Arvioi (42)

Minun arvosanani

Täytekakku

Vanha kunnon täytekakku on jokaisen juhlapöydän suosikkijälkiruoka. Arlan ohjeilla onnistut varmasti!

Reseptistä valmistuu 10 palaa

Kakkupohja

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

Täyte

Koristeluun

Ohjeet

Kuumenna uuni 175-asteiseksi. Voitele ja jauhota pyöreä kakkuvuoka (ø noin 24 cm). Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita vehnäjauhot, perunajauho ja leivinjauhe keskenään ja lisää munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia. Anna kakun vetäytyä vuoassa hetken aikaa ja kumoa sitten ritilälle jäähtymään. Mittaa täytteen ainekset eli maito, 1.5 dl kermaa, keltuaiset, sokeri ja perunajauho kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen kunnes täyte sakenee ja ensimmäinen kupla nousee pintaan. Nosta kattila pois liedeltä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Nosta liivatelehdet vedestä ja sekoita lämpimään täytteeseen huolellisesti. Sekoita kunnes liivatelehdet ovat kokonaan sulaneet. Nosta kattila kylmään veteen jäähtymään. Sekoita välillä. Vaahdota 2 dl kermaa ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita vaahto täytteeseen. Jaa kakkupohja kahdeksi kerrokseksi. Levitä täytettä ja soseutettuja marjoja kerrosten väliin. Vaahdota loppu kerma ja kuorruta kakku. Koristele tuoreilla marjoilla.

Suositellut tuotteet