Mangokakku timjamilla

Mangokakku timjamilla

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

60+ min

Herkullinen mangokakku on maustettu timjamilla ja sopii hyvin tarjottavaksi mm. kevään juhlissa. Kokeile mangokakkua jälkiruokana vappupiknikillä!

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 15 annosta

Pohja

  • 6 kananmunaa
  • 5 dl sokeria
  • 300 g Arla Meijerivoita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 4 tl leivinjauhetta
  • 1 ison sitruunan kuori
  • 1½ rkl hienonnettua timjamia

Täyte

Lisäksi

  • 1½ dl simaa kostutukseen
  • mangoa
  • timjamin oksia

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Valmista mangokakun pohja

1. Aloita tekemään mangokakku valmistamalla pohja. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota kahden halkaisijaltaan 18cm irtopohjavuoan pohjat ja reunat. Voit halutessasi tehdä kakun myös 24cm irtopohjavuokaan.
2. Sulata voi ja jätä jäähtymään. Sekoita keskenään jauhot ja leivinjauhe ja laita sivuun.
3. Vaahdota toisessa kulhossa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi (n.5-10min). Vaahdotuksen lopussa lisää joukkoon raastettu sitruunan kuori sekä hienonnettu timjami.
4. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen jauhoja ja voisulaa.
5. Kaada taikina vuokiin ja paista uunin keskitasolla n. 50 minuuttia, tai kunnes ovat kypsiä. Voit testata kypsyyttä esimerkiksi cocktail -tikulla. Anna pohjien jäähtyä hetki vuoissa ennen irrottamista.

Valmista täyte

Valmista täyte sulattamalla valkosuklaa mikrossa tai vesihauteessa. Sekoita sula suklaa mangorahkan joukkoon. Vaahdota kerma ja kääntele se vielä rahkan joukkoon. Nosta täyte jääkaappiin jähmettymään.

Kokoa mangokakku

1. Aloita kakun kokoaminen leikkaamalla jäähtyneet pohjat puoliksi niin, että saat 4 samankokoista pohjaa.
2. Kuutioi tai viipaloi mangosta siivuja.
3. Aseta ensimmäinen pohja alustalle ja kostuta sitä simalla. Levitä täytettä pohjan päälle ja asettele täytteen päälle mangon palasia sekä tuoretta timjamia. Toista tämä lopuille pohjille ja viimeistele mangokakku timjamin oksilla ja mangosiivuilla.

Vinkki

Helpottaaksesi kakkupohjien halkaisemista voit laittaa ne pakastimeen ennen leikkausta n. 20 minuutiksi.

Lisää herkullisia ideoita