Mango-suklaakakku

Mango-suklaakakku

Herkullinen mango-suklaakakku koostuu raikkaasta mangorahkasta, suklaakaramelleista ja suklaasikarireunuksesta. Mango-suklaakakku on varma tapa yllättää vieraat.

Tee näin:

  • Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksit voisulaan ja painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 18–22cm) pohjalle.
  • Valmista mangomousse. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota yhdessä kulhossa kerma ja toisessa kulhossa Arla Lempi crème fraîche.
  • Lisää crème fraîche ja mangorahkat vaahdotetun kerman joukkoon. Siivilöi joukkoon myös tomusokeri ja sekoita tasaiseksi.
  • Purista limetistä mehu ja kuumenna se muovikulhossa mikrossa. Purista liotetuista liivatteista vesi pois ja sekoita liivatteet kuumaan limemehuun.
  • Kaada kädenlämpöinen, juokseva liivateseos ohuena nauhana mangovaahdon joukkoon koko ajan sekoittaen.
  • Kaada täyte keksipohjan päälle vuokaan. Peitä kakku kelmulla ja nosta jääkaappiin hyytymään 4–6 tunniksi.
  • Irrota hyytynyt kakku vuoasta. Koristele kakun reuna painamalla reunaan puolitettuja suklaasikareita. Kokoa suklaakaramelleja kakun keskelle. Siivilöi kakun pinnalle ripaus kaakaojauhetta ja viimeistele valuttamalla päälle suklaasulaa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
Suklaisia Oreo- tai Domino-keksejä
175 g
70 g
Koristeluun
(250 g) suklaasikaria esim. Papadopoulos Caprice
1 pkt
Suklaakarkkeja
100 g
+ kaakaojauhe ja sulaa suklaata
Lisää herkullisia ideoita
Mangojuustokakku
60+ min
Mangojuustokakku
(328)