Jäätelöleipä
Tee näin:
Jäätelöleipä
Vinkki
On tärkeää muistaa antaa jäätelön pehmetä noin 15 minuuttia ennen kokoamista. Näin jäätelöleipä on helpompi leikata viipaleiksi ja tasoittaa tasaiseksi kerrokseksi kakun päälle repimättä tai vahingoittamatta kakun pohjakerrosta. On myös tärkeää antaa kakun jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista, jotta se on kiinteämpi ja halkeilee tai repeää vähemmän. Säästä aikaa ja leivo kakku edellisenä päivänä! Voit helposti leipoa kakkuvohvelit etukäteen ja koota ne jäätelön kanssa seuraavana päivänä. Näin kakku ehtii jähmettyä paremmin ja se on helpompi leikata.
Jäätelöleipä Q&A
Jäätelöleipä on rakastettu, koko perheelle maistuva jälkiruoka esimerkiksi kuumana kesäpäivänä. Lue lisää alta!
Ainekset
Jäätelöleipä
Tumma suklaa
|
100 g |
---|---|
Kananmunia
|
4 |
Fariinisokeria
|
150 g |
Jauhoja
|
60 g |
Perunajauhoja
|
3 rkl |
Kaakaojauhe
|
3 rkl |
Leivinjauhe
|
½ tl |
Suolaa
|
½ tl |
Pehmytjäätelö Vanilja
|
450 g |
Koristeluun
Valkosuklaa sulatettuna
|
---|
Lisää herkullisia ideoita
Kotitekoinen jäätelöleipä
Rakastatko jäätelöä ja kakkua? Sitten tulet rakastamaan näitä kotitekoisia jäätelöleipiä. Yhdistämällä kaksi erittäin suosittua herkkua, jäätelön ja kakun, jäätelövoileipämme ovat täydellinen jälkiruokavälipala niin lapsille kuin aikuisillekin, ja se on vieläpä hyvin yksinkertainen. Nauti kermaisen, pehmeän vaniljajäätelön mausta kahden ohuen tumman suklaakakkukerroksen välissä.
Kakkupohja on jollakin tavoin verrattavissa brownieen, ja se sisältää samanlaisia ainesosia, kuten tummaa suklaata, kaakaojauhetta, jauhoja, munia ja leivinjauhetta. Käytämme kuitenkin perunatärkkelystä, jotta suklaakiekot saisivat niille ominaisen pureskeltavan ja kostean rakenteen. Perunatärkkelys antaa kakulle myös paksumman rakenteen, jota tarvitaan voileivän ja jäätelön pitämiseen yhdessä. Lisäsimme myös muscovadosokeria, joka on vähemmän puhdistettua ja jonka kosteus ja savuinen toffeemainen maku sopivat hyvin tumman suklaan kanssa, mikä luo syvemmän ja tummemman maun.
Nauti herkullinen jäätelö jälkiruoaksi
Nämä jäätelöleivät ovat yksinkertainen mutta ihastuttava jälkiruoka, jossa karvas ja makea yhdistyvät herkullisesti. Saat kaksi kerrosta suklaakakkuviipaleita, joiden välissä on kermainen, maukas vaniljajäätelötäyte. Vaikka jäätelöviipaleet ovat pakastettuja, niissä on silti pehmeä rakenne, joka sulaa kielelläsi. Jokainen suupala on kuin pala taivasta.
Vaniljajäätelöä ja suklaakakkuja
Jäätelöleipäjälkiruokaamme käytetään kermaista, silkkisen pehmeää vaniljajäätelöä. Jos aikaa on vähän, voit käyttää kaupasta ostettua jäätelöä. Muussa tapauksessa suosittelemme kokeilemaan kotitekoista vaniljajäätelöä, jonka makea ja intensiivinen vaniljan maku on helpompi valmistaa kuin luuletkaan.
Jäätelö on kahden ohuen, tummaa suklaata ja kaakaojauhetta sisältävän kakkuvohvelin välissä, mikä antaa jäätelölle voimakkaan ja täyteläisen suklaan maun. Paksun browniemaisen rakenteensa ansiosta nämä suklaakiekot sopivat erinomaisesti jäätelötäytteen säilömiseen ja jäätelövoileipien koossa pitämiseen.
Kokeile erilaisia jäätelöitä
Haluatko kokeilla jotain muuta kuin klassista vaniljan ja suklaan yhdistelmää? Anna jäätelövoileivälle raikas ja hedelmäinen maku mansikkajäätelöllä. Mansikoiden makea ja kirpeä maku täydentää kakun täyteläistä suklaan makua, ja mansikat ja suklaa muodostavat klassisen makuyhdistelmän.
Voit myös käyttää jäätelövoileipätäytteeseen kotitekoisen jäätelön perusreseptiämme ja lisätä vaniljan sijasta vastapuristettua appelsiini- tai sitruunamehua, jotta saat tervaisempaa ja sitruksisempaa jäätelöä. Tai tee täysillä suklaahulluksi ja käytä suklaajäätelöä, jossa on rikkaita ja syviä makuja. Suklaajäätelö ja suklaakakkuvohvelit yhdistettynä suklaajäätelövoileipään on mitä taivaallisin jälkiruoka kaikille makeannälkäisille.
Jos haluat täyteläisemmän suklaatunnelman, käytä suklaakastikkeen reseptiämme ja dippaa jäätelöleivät siihen.