Itsetehty vaniljajäätelö

Itsetehty vaniljajäätelö

Itsetehty vaniljajäätelö maistuu aivan ihanalle. Koristele itsetehty vaniljajäätelö makusi mukaan marjoilla, hedelmillä, kermavaahdolla ja suklaakastikkeella.
https://www.arla.fi/reseptit/perinteinen-vaniljajaatelo/

Tee näin:

  • Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet pois. Kiehauta yhdessä maito, puolet sokerista ja vaniljatanko. Vatkaa keltuaiset, loput sokerista ja vaniljan siemenet vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää se kiehahtaneeseen maitoon. Kaada sitten kaikki takaisin pannulle ja varovaisesti lämmitä koko ajan sekoittaen. Kerma ei saa kiehua, vaan se pitäisi saada paksuhkoksi. Laita jäätelömassa puhtaaseen astiaan ja anna jäähtyä. Sekoita silloin tällöin nahkan muodostumisen estämiseksi. Laita massa jääkaappiin, kunnes se on kauttaaltaan kylmää ja jäädytä se sitten jäätelökoneessa .Jäätelöä voidaan säilyttää pakastimessa ja ottaa pois noin 8-10 minuuttia ennen jäätelöpallojen tekoa. Koristele ja tarjoile.
Valmis!
Vinkki

Vinkki: Maito voidaan korvata kermalla tai maito-kermasekoituksella. Tällaista vaniljajäätelöä kutsutaan vanhanajan jäätelöksi. Jäädytä seos jäätelökoneella parhaan lopputuloksen aikaansaamiseksi.

Vaniljajäätelöä on hyvä tarjoilla muiden jäätelöiden, torttujen, marjojen jne. seuralaisena.

Ainekset

Vaniljatanko
1
5 dl
Sokeria
60 g
Kananmunan keltuaisia
4