Jäätelökakku

Jäätelökakku

Marengilla päällystetty jäätelökakku tunnetaan myös nimellä Baked Alaska. Kakun valmistuksessa on oltava tarkka, mutta lopputulos on vaivan arvoinen!
https://www.arla.fi/reseptit/jaatelokakku/

Tee näin:

  • Kuumenna uuni grillivastuksilla, kuumimmalla mahdollisella lämmöllä. Sulata vadelmat kohmeisiksi. Leikkaa kakkupohja jäätelöpaketin muotoiseksi. Laita kakkupohja uuninkestävälle vadille tai uunivuokaan. Vaahdota valkuaiset. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja ilmavaa. Laita vadelmat kakkupohjan päälle ja vadelmien päälle jäätelö. Peitä jäätelökakku huolellisesti marenkivaahdolla. On tärkeää, että koko jäätelö kaikkine sivuineen on täysin marengin peitossa. Ripottele mantelilastut pinnalle ja paista uunin yläosassa noin 0,5 minuuttia kunnes pinta ruskistuu kevyesti. Varo polttamasta pintaa. Ota kakku uunista ja tarjoile välittömästi vaikkapa kermavaahdon kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pakastevadelmia
200 g
Kakkupohja
1
Kananmunia
3
Sokeria
1 dl
Vaniljajäätelöä
1 l
Mantelilastu
2 rkl