Sacherkakku

Sacherkakku

60+ min
Sacherkakku on klassinen wieniläinen suklaakakku. Tummalla suklaalla kuorrutettu, aprikoosimarmeladilla täytetty sacherkakku on upea kahvipöydän herkku.

Tee näin:

Suklaakakku
  • Valmista ensiksi sacherkakun pohja. Raaputa vaniljatangosta siemenet irti ja laita vaniljat lautaselle. Jaa suklaa pienempiin paloihin ja sulata se vesihauteessa. Vatkaa voi, tomusokeri ja vanilja yhteen.
  • Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Vatkaa munankeltuaiset yksi kerrallaan ja sekoita sitten sulatettu suklaa joukkoon.
  • Yhdistä toisessa kulhossa munanvalkuaisiin suolaa ja vatkaa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaamalla valkuaisvaahtoa kiinteäksi noin 1 minuutin ajan.
  • Lisää jauhot suklaaseokseen ja sekoita pieni osa vaahdotetuista munanvalkuaisista suklaaseen. Lopuksi lisää vielä kevyellä kädellä jäljelle jäänyt valkuaisseos suklaataikinaan.
  • Leikkaa kakkuvuoan pohjalle leivinpaperia. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista suklaakakku uunin keskitasossa 175 asteessa noin 50 minuuttia. Poista muotti ja anna suklaakakun jäähtyä leivinpaperilla noin puoli tuntia.
  • Käännä suklaakakku ylösalaisin ja anna sen jäähtyä kokonaan. Jaa kakku kolmeen pohjaan.
  • Levitä aprikoosimarmeladi (n. 1.25 dl) kahteen alimpaan pohjaan.
  • Kokoa sacherkakku niin, että sinulla on puhdas pohja päällimmäisenä. Aseta kakku leivinpaperille.
Sacherkakun kuorrutus
  • Valmista seuraavaksi sacherkakun suklaakuorrutus.
  • Kuumenna vesi, sokeri ja voi kiehuvaksi pienessä kattilassa sekoittaen koko ajan. Odota, kunnes voi ja sokeri ovat juuri sulaneet. Ota kattila pois liedeltä, lisää suklaa ja anna sen sulaa.
  • Sekoita suklaapäällyste tasaiseksi, kunnes se on kiiltävä ja vielä niin nestemäinen, että voit kaataa sen kakun päälle.
  • Kaada suklaapäällyste varovasti sacherkakun päälle ja anna sen levitä reunojen yli. Pyri olemaan koskematta yläosaa, jotta saat mahdollisimman sileän ja kiiltävän pinnan. Tarvittaessa käytä palettiveistä kakun reunojen tasoittamiseksi.
  • Siirrä sacherkakku varovasti tarjoilulautaselle ja koristele syötävällä lehtikullalla. Anna suklaapäällysteen kovettua vähintään 2 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään saakka.
  • Ota sacherkakku jääkaapista huoneenlämpöön vähintään tuntia ennen tarjoilua.
  • Sacherkakun kanssa voit tarjoilla kermavaahtoa.
Valmis!
Vinkki

Kakku paistetaan hieman raa’aksi. Jos haluat täysin kypsän suklaakakun, voit paistaa sitä noin 5 minuuttia ylimääräistä. Ole varovainen, että kakku ei kuivu.

Valmistusvinkki

Voit siirtää suklaapäällystetyn sacherkakun pakastimeen 1–2 minuutiksi. Tällöin suklaa saa kylmän kosketuksen ja kovettuu nopeammin sekä säilyttää kiiltonsa.

Ainekset

Suklaakakku
Tummaa suklaa (n. 70 g kaakaota)
200 g
150 g
Sokerikuorrute
125 g
Vaniljatanko
1
Kananmunia
7
Ripaus karkeaa suolaa
Sokeria
n. 1½ dl
Jauhoa
n. 2½ dl
Aprikoosi
Aprikoosimarmeladia
400 g
Suklaapäällyste
Vettä
1 dl
Sokeria
5 rkl
75 g
Pilkottua tummaa suklaa (n. 70% kaakaota)
150 g
Koristelu
Syötävää lehtikultaa
Kermavaahto
4 dl
Lisää herkullisia ideoita
Suklaatäytekakku
60+ min
Suklaatäytekakku
(3)
Tiramisu
1 tunti
Tiramisu
(4)
Baileys-juustokakku
60+ min
Baileys-juustokakku
(63)