Suklaatäytekakku

Suklaatäytekakku

60+ min
Suklaatäytekakku on suklaan ystävän unelmakakku. Valmista suklaatäytekakku herkullisista suklaapohjista, joiden välissä on suklaakreemiä. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/suklaataytekakku/

Tee näin:

Suklaakakku
  • Aloita suklaatäytekakun valmistus kakkupohjasta. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa matalalla lämmöllä ja lisää maito joukkoon.
  • Sekoita jauhot, leivinjauhe, kaakaojauhe, sokeri ja suola yhteen ja sirottele ne siivilän läpi voi- ja maitoseokseen. Lisää muut ainekset ja sekoita taikina tasaiseksi.
  • Vuoraa kakkuvuoka (halkaisijaltaan n. 22 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista suklaakakun pohja uunin keskitasossa noin 55 minuuttia 175 asteessa.
  • Anna kakun jäähtyä kunnolla – mieluiten jääkaapissa.
Suklaavoikreemi
  • Valmista seuraavaksi suklaavoikreemi. Hienonna suklaa ja sulata se kulhossa vesihauteessa.
  • Vatkaa voi ja tomusokeri kevyesti sauvasekoittimella.
  • Kaada sulatettu suklaa joukkoon ja jatka vatkaamista.
  • Lisää kermaa vähän kerrallaan ja vatkaa, kunnes suklaavoikreemi on kuohkeaa.
Suklaatäytekakku
  • Kokoa suklaatäytekakku. Aloita ottamalla suklaakakku pois vuoasta ja poistamalla leivinpaperi pohjasta. Leikkaa suklaakakun päältä pois mahdollinen pyöristynyt kohta.
  • Jaa suklaakakku kolmeen osaan leipäveitsellä, jotta saat kolme samanlaista, litteää kakkupohjaa.
  • Voitele kaksi kakkupohjaa käyttäen noin puolet suklaavoikreemistä. Aseta kakkupohjat, joissa on suklaavoikreemiä päällekkäin kakkualustalle. Aseta kolmas kakkupohja päällimmäiseksi.
  • Paina suklaatäytekakku kevyesti yhteen. Levitä suklaavoikreemistä ¼ sivuille ja kaavi se tasaisesti suklaatäytekakun ympärille.
  • Levitä loput suklaavoikreemistä suklaatäytekakun päälle. Koristele kakku kekseillä, karhunvatukoilla, mustikoilla ja suolahiutaleilla.
  • Jäähdytä suklaatäytekakku tai tarjoile heti.
Valmis!
Ruuanlaittovinkki

Anna suklaakakun pohjan jäähtyä yläosa alaspäin, jotta vältät kakun pyöristyneen pään syntymisen.

Vinkki

Voit valmistaa suklaatäytekakun edellisenä päivänä ja laittaa sen jääkaappiin. Jätä koristelu vasta tarjoilupäivälle.

Ainekset

Suklaakakku
250 g
1½ dl
Jauhoja
275 g
Leivinjauhetta
2 tl
Kaakaojauhe
5 rkl
Sokeria
350 g
Suolaa
½ tl
Kananmunia
3
1 dl
Vahvaa kahvia
1 dl
Suklaavoikreemi
Tummaa suklaa (n. 55% kaakaota)
175 g
225 g
Sokeria
200 g
1 dl
Suklaacookieita vaniljakermalla, esim. Domino tai Oreo
12
Karhunvatukoita puolitettuna
8
Mustikkaa
1 dl
Mustia sormisuolaa
2 tl
Lisää herkullisia ideoita