Tuulihatut

Tuulihatut

50 minuuttia
Tuulihatut ovat täydellinen tarjottava juhliin. Ihanan kuohkeat tuulihatut täytetään vaniljarahkalla ja kuorrutetaan karamellilla. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/tuulihatut/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan tuulihatut kuumentamalla uuni 200 asteeseen.
  • Tee ensin tuulihattutaikina. Kuumenna voi ja vesi paksupohjaisessa teräskattilassa ja anna kiehahtaa. Ota kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon jauhot kerralla. Sekoita puukauhalla, kunnes taikina on tasaista ja joustavaa.
  • Lisää joukkoon kananmunat yksitellen sähkövatkaimella vatkaten. Lisää viimeisen munan kanssa leivinjauhe.
  • Pursota noin 2-3 senttimetrin kokoiset tuulihatut pursottimella tai kahta lusikkaa apuna käyttäen leivinpaperille, huoneenlämpöiselle uunipellille. Tuulihattuja tulee noin kaksi pellillistä. Taikina voi hyvin odottaa kulhossa, huoneenlämmössä seuraavaa pellillistä. Ota huomioon, että tuulihatut kohoavat uunissa.
  • Paista tuulihattuja uuninkeskitasolla 20 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua välillä.
  • Kun tuulihatut ovat jäähtyneet, pursota pienellä ja terävällä pursottimella rahkaa tuulihatun sisään. Jos pursotinta ei ole, leikkaa tuulihatun hattu auki ja täytä se rahkalla lusikan avulla. Paina hattu kiinni.
  • Hieman ennen tarjoilua, sulata sokeria paistinpannulla kunnes sen väri on kauniin paahteinen. Valuta karamellia lusikalla jokaisen tuulihatun päälle. Tuulihatut kannattaa kuorruttaa ritilän päällä, jotta ylimääräinen karamelli ei saa tuulihattuja tarttumaan alustaan.
  • Anna karamellin kovettua hetki ja tarjoile tuulihatut jäätelön kera.
Valmis!
Vinkki

Tuulihatut säilyvät jääkaapissa yönkin yli ilmatiiviissä rasiassa. Kuorrutetut tuulihatut säilyvät rapeina jääkaapissa kuitenkin maksimissaan tunnin.

Ainekset

Ainekset
100 g
Vettä
3 dl
Vehnäjauhoa
2 dl
Kananmunia
3
Leivinjauhe
½ tl
2 prk
Sokeria
1½ dl
Lisää herkullisia ideoita
Lusikkaleivät
1 tunti
Lusikkaleivät
(4)