Lusikkaleivät

Lusikkaleivät

1 tunti
Lusikkaleivät maistuvat kaikille! Nämä ihanat lusikkaleivät sisältävät herkullista kinuskikastiketta perinteisen hillon sijaan. Kokeile reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/lusikkaleivat/

Tee näin:

Lusikkaleivät
  • Aloita lusikkaleipien valmistus kuutioimalla voi kattilaan ja anna sen kiehua miedolla lämmöllä sekoittamatta noin 5 minuuttia, Kun vaahto laskeutuu ja voi ruskistuu, ota pois liedeltä. Voi saa olla reilusti ruskistunutta, älä kuitenkaan polta voita.
  • Mittaa voin joukkoon sokeri ja anna jäähtyä sekoittamatta. Sekoita, kun seos jäähtynyt. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita. Nosta taikina jääkaappiin 15 minuutiksi.
  • Painele taikinaa syväpesäiseen teelusikkaan ja tasoita lusikan pinta kulhon sisäreunaa vasten. Vedä taikina lusikasta kupera puoli ylöspäin suoraan leivinpaperille uunipellin päälle. Paista lusikkaleivät 175 asteessa 10-12 minuuttia, kunnes ne ovat vaaleanruskeita. Jäähdytä
  • Sekoita kinuskin rakenne tasaiseksi. Kokoa lusikkaleivät levittämällä kinuskia lusikkaleipien toisen puoliskon sileälle pinnalle ja paina toinen puolikas päälle. Pyörittele lopuksi lusikkaleivät hienossa sirosokerissa.
Valmis!

Ainekset

Lusikkaleivät
200 g
Ruokosokeria
1½ dl
Vaniljasokeria
2 tl
Spelttivehnäjauhoja
4½ dl
Väliin
Dulche de leche-kinuskikastike
½
Pinnalle:
Siro erikoishienoa sokeria
Lisää herkullisia ideoita