Tuulihatut lakritsitäytteellä

Tuulihatut lakritsitäytteellä

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(2)

Tuulihatut lakritsitäytteellä ovat herkullinen vaihtoehto perinteisille tuulihatuille. Lakritsitäytteessä yhdistyvät mainio makupari - lakritsi ja sitruuna.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Reseptistä valmistuu 40 kpl

Tuulihattutaikina:

Täyte:

  • 2 prk (400 g) Arla Ihana sitruuna-limerahkaa
  • 2 dl valmista paksua lakritsikastiketta
  • 4 dl Arla Kuohukerma Kuohukermaa Suomesta

Viimeistelyyn:

  • noin 2 dl lakritsikastiketta

Liittyvät reseptit

Tee näin:

Tee näin:

Valmista tuulihatut

1. Aloita tuulihattujen valmistus kuumentamalla uuni 200 asteiseksi. Mittaa kattilaan vesi, voi ja suola. Kiehauta seos. Laske lieden lämpötilaa, jotta seos ei enää kiehu. Lisää jauhot vesi-voiseokseen puulastalla nopeasti sekoittaen. Seos ei saa enää kiehua – silloin se voi juoksettua. Nosta kattila pois levyltä ja anna taikinan hieman jäähtyä.
2. Lisää kananmunat yksitellen taikinaan ja vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella. Taikinan tulee olla vaaleaa ja aivan sileää.
3. Siirrä taikina pursotuspussiin (et tarvitse välttämättä tyllaa) ja pursota pellille leivinpaperin päälle pieniä tuulihattuja. Taikinasta riittää kahteen pellilliseen. Paista tuulihatut uunin keskitasolla noin 25 minuuttia, kunnes ne ovat kullanruskeita ja keveitä. Älä avaa uuninluukkua paistamisen aikana, varsinkaan alkuvaiheessa, etteivät tuulihatut lässähdä. Kun tuulihatut ovat valmiit, anna niiden jäähtyä hetken aikaa.

Valmista lakritsitäyte

1. Sekoita sitruuna-limerahka ja lakritsikastike kulhossa tasaiseksi. Vatkaa toisessa kulhossa kerma paksuksi kermavaahdoksi ja kääntele sitten varovasti lakritsi-rahkaseoksen joukkoon. Lusikoi täyte pursotuspussiin (täytteen kanssa kannattaa käyttää pientä pyöreää perustyllaa).

2. Täytä tuulihatut varovasti kyljestä. Voit koota tuulihatuista klassisen tornin tai tarjoilla niitä yksittäisinä herkkupaloina tikkujen päästä. Jos haluat koota korkean ja symmetrisen croquembouche-tornin, kannattaa tuulihattujen liimaamiseen valmistaa erikseen tahmea siirappi. Viimeistele lakritsitäytteiset tuulihatut reilulla lorauksella lakritsikastiketta.

noin 45 min (aktiivista työskentelyä) + paistoaika 25 min

Lisää herkullisia ideoita