Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu on juhlava ja maukas italialainen jälkiruoka. Reseptillämme valmistat tämän klassikkoherkun käden käänteessä.

Tee näin:

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  • Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
  • Lisää keltuaisvaahtoon Créme Fraichellä notkistettu kermarahka.
  • Lisää lopuksi valkuaisvaahto ilmavin ottein käännellen.
  • Kasta nopeasti keksien molemmat puolet kahvi-likööri –seokseen.
  • Lado keksit vierekkäin irtopohjallisen vuoan pohjalle ja taikina niiden päälle.
  • Anna tekeytyä jääkaapissa muutamasta tunnista vuorokauteen.
  • Koristele ennen tarjoilua siivilöidyllä kaakaojauheella.
Valmis!

Ainekset

Tuoretta espressoa
2 dl
Manteli- tai kahvilikööriä
3 rkl
Kananmunan valkuaisia
4
Kananmunan keltuaisia
4
Sokeria
1¼ dl
Arla Lempi Maitorahka 0,2 % laktoositon
400 g
2 rkl
Savoiardi-keksiä (n. 200 g)
25
Koristeluun
Sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 rkl