Trifle

Trifle

20 minuuttia
Tämä mansikkainen trifle on upea, täyteläinen jälkiruoka, jossa on marjoja ja kotitekoista tai ostettua kakkupohjaa. Trifle on helppo valmistaa, minkä lisäksi se on juhlava tarjottava illanistujaisissa ja juhlapyhinä.
https://www.arla.fi/reseptit/trifle/

Tee näin:

Trifle
  • Puolita mansikat ja laita ne leveään kulhoon.
  • Kaada marjojen päälle raparperimehu ja viini.
  • Vatkaa kerma ja sekoita se rahkan joukkoon.
  • Leikkaa kakkupohja viipaleiksi. Aseta muutama kakkuviipale lasikulhoon.
  • Kokoa trifle asettelemalla kulhoon marjat vuorotellen mehun, rahkan ja kakun kanssa.
  • Viimeistele trifle rahkalla ja koristele pinta marjoilla.
Valmis!

Trifle Q&A

Mikä on paras tapa kerrostaa trifle?
Riippumatta siitä, käytätkö suurta kulhoa vai yksittäisiä kuppeja, on olemassa muutama avain onnistuneeseen trifleen, jotka kannattaa pitää mielessä. Aloita hyvällä pohjakerroksella, joka on yleensä kakkupohjaa tai jonkinlaista keksiä, joka on usein liotettu sherryllä tai väkevöidyllä viinillä. Palojen on oltava riittävän suuria, jotta ne eivät murene ja mössöydy seuraavien kerrosten painon alla. Vaniljainen kermavaahto on ratkaisevan tärkeää, jotta trifle olisi kevyt, joten etsi resepti tai kaupasta ostettu vaihtoehto, josta todella pidät. Lisää sitten tuoreita, kypsiä kauden hedelmiä optimaalisen maun saavuttamiseksi. Kerrosta ainekset asettelemalla ne kauniisti. Kruunaa trifle koristelemalla koko komeus pinnalta marjoilla.
Onko trifle paras tehdä edellisenä päivänä?
Vaikka tuoreessa triflessä ei ole mitään vikaa, jotain tapahtuu, kun se laitetaan jääkaappiin yöksi tai jopa 24 tunniksi. Maut sulautuvat yhteen mitä ihanimmalla tavalla. Varmista vain, että ainekset eivät mössöydy. Kakun tai keksien on oltava tukevia, ja vaniljarahka-kermaseoksen on oltava kunnolla vatkattua. Peitä kulho kelmulla tai ilmatiiviillä kannella ennen jääkaappiin laittamista. Suosittelemme myös odottamaan viimeisen, päällimmäisen kerroksen viimeistelyn kanssa siihen hetkeen, kunnes on aika tarjoilla trifle.
Pitäisikö trifle tarjoilla huoneenlämpöisenä?
Kylmät lämpötilat merkitsevät yleensä vähemmän makua. Jos trifle on ollut jääkaapissa pitkään, se kannattaa ottaa sieltä pois tunti ennen tarjoilua. Näin eri kerroksissa olevat maut ehtivät herätä ja valmistautua häikäisemään vieraasi. Trifle ei kuitenkaan saisi olla huoneenlämmössä yli kahta tuntia ennen kuin se laitetaan takaisin jääkaappiin, jotta kylmäketju ei katkea.
Miksi trifle meni vetiseksi?
Jos trifle on ehtinyt mennä mössöksi, se tarkoittaa, että siinä on liikaa nestettä. Varmista, että käytät hyvälaatuista kakkupohjaa tai keksejä, joiden palat ovat riittävän suuria pitämään nestettä ilman, että ne muuttuvat mössöksi. Varmista myös, että vaniljarahka-kermaseos on tarpeeksi kiinteää, jotta se ei erotu tai muutu juoksevaksi, kun siihen lisätään marjoja. Loppujen lopuksi marjat ovat trifle-juuston vetisin ainesosa. Murskatut tai ylikypsät marjat voivatkin päästää liikaa mehua, jolloin trifle muuttuu vetiseksi.

Ainekset

Trifle
Mansikoita
1 l
Raparperimehutiivistettä
1 dl
Valkoviini
½ dl
1 dl
2 prk
Kakkupohjia
300 g

Klassinen brittiläinen jälkiruoka

Englantilainen trifle on kerroksellinen jälkiruoka, jossa mehevä kakkupohja, vaniljakastike, kerma ja hedelmät yhdistyvät luodakseen rikkaan ja mieleenpainuvan jälkiruoan. Trifle tarjoillaan perinteisesti suuressa, kirkkaassa lasikulhossa tai yksittäisinä annoksina lasimaljoissa, jotka tuovat esiin eri kerrokset ja koostumukset. Löydät monenlaisia ainesosia ja tekniikoita triflen kokoamiseen. Monet brittiläiset perheet palaavat juhlapäivinä rakkaan, perinteiden trifle-reseptin luokse. Nyt sinulla on tilaisuus tutustua triflen yltäkylläiseen maailmaan ja luoda oma versiosi.

Suussasulavia trifle-variaatioita

Jokaiseen vuodenaikaan, kontekstiin ja makuun löytyy sopiva pieni juju lisättäväksi klassiseen trifleen. Jälkiruoka voi olla makea ja runsas tai sitten raikas, kirpeä ja kevyt. Se voidaan valmistaa pikaisesti tai tuntikausia valmistellen. Kokeile kerrostaa murskattuja suklaakeksejä, suklaabrownieita ja suklaamoussea kermavaahdon kanssa, jotta saat täydellisen suklaatriflen. Tai anna sitruunakakun ja sitruunatahnan sekoittua tuoreiden mustikoiden ja makeutetun kerman kanssa houkuttelevassa sitruksisessa triflessä. Tai tee ultrakevyt trifle kreikkalaisella jogurtilla, marengilla ja marjoilla - ehkäpä vain sinulle yhtenä annoksena.

Miten trifle kannattaa säilyttää?

Paras tapa säilyttää ylijäänyt trifle on säilyttää se jääkaapissa. Peitä vanukas kelmulla tai ilmatiiviillä kannella, jotta ei-toivottuja aromeja ei pääse kulhoon. Trifle säilyy jääkaapissa 2-3 vuorokautta. Triflen säilyttäminen pakastimessa ei ole hyvä idea. Tämän jälkiruoan pakastaminen ja sulattaminen aiheuttaa sen, että eri kerrokset menettävät rakenteensa, ja lopputuloksena on vetinen sotku.