Korvapuustit

Korvapuustit

Tuoreet korvapuustit maistuvat aina, missä ja milloin tahansa. Tällä helpolla ohjeella valmistat herkulliset korvapuustit itse. Tutustu reseptiin!

Tee näin:

Korvapuustit
  • Aloita korvapuustit pullataikinan valmistuksesta. Lämmitä ensin rasva ja maito noin 37 asteeseen.
  • Murenna hiiva isoon kulhoon. Kaada lämmitetty voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut.
  • Lisää suola, sokeri, kardemumma ja lähes kaikki jauhot.
  • Alusta taikinaa, kunnes se pehmenee ja on joustava. Anna korvapuustitaikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  • Sekoita keskenään täytteen ainekset.
  • Vaivaa pullataikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa sitten taikina kahteen osaan ja rullaa osat suorakulmaisiksi "levyiksi", mitoiltaan noin 30x45 cm.
  • Jaa täyte tasaisesti levyille.
  • Rullaa levyistä tiukat rullat, jätä levyjen saumat alaspäin. Leikkaa sitten veitsellä tai saksilla rullista noin 5 sentin levyisiä korvapuusteja.
  • Aseta korvapuustit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai paperisiin muffinssivuokiin. Anna pullien kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Voitele korvapuustit munalla ja ripottele päälle raesokeria tai vaihtoehtoisesti mantelilastuja.
  • Paista korvapuustit uunin keskiosassa 8-10 minuuttia.
  • Anna valmiiden korvapuustien jäähtyä ritilällä leivinliinan alla. Nauti korvapuustit kylmän maidon kera.
Valmis!
Vinkki

Voit tehdä myös kuvassa näkyviä hauskoja "solmupullia". Kun olet levittänyt täytteen pullataikinalevyille, taita levyt pitkät puolet vastakkain. Leikkaa levyistä n. 2 cm levyisiä suikaleita. Pyöräytä sitten kukin suikale löysälle solmulle. Reseptiä tuunaamalla voit myös tehdä erilaisia variaatioita. Kardemummakorvapuustit: Korvaa kaneli jauhetulla kardemummalla. Vaniljakorvapuustit: Korvaa kaneli vaniljasokerilla.

Video
Korvapuustit

Katso videolta vinkit mehevien korvapuustien leipomiseen!

Ainekset

Korvapuustit
Hiivaa
50 g
Ingmariini® Juokseva rasvaseosta
1½ dl
5 dl
Suolaa
1 tl
Sokeria
1 dl
Kardemummaa
1½ tl
Vehnäjauhoja
14 dl
Täyte
150 g
Sokeria
¾ dl
Jauhettua kanelia
1 rkl
Voiteluun ja koristeluun
Vatkattu kananmuna
1
Raesokeria
Lisää herkullisia ideoita