Korvapuustit

Korvapuustit

Perinteiset korvapuustit maistuvat aina, missä ja milloin tahansa. Tällä reseptillä syntyy superherkulliset korvapuustit!
Arvioi (2)

Minun arvosanani

Korvapuustit

Perinteiset korvapuustit maistuvat aina, missä ja milloin tahansa. Tällä reseptillä syntyy superherkulliset korvapuustit!

Reseptistä valmistuu 40 kpl

Pullataikina

Täyte

Voiteluun ja koristeluun

  • 1 vatkattu kananmuna
  • raesokeria

Ohjeet

Murenna hiiva isoon kulhoon. Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää mukaan maito ja lämmitä noin 37 asteeseen. Kaada lämmitetty voi-maitoseos hiivan päälle ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola, sokeri, kardemumma ja lähes kaikki jauhot. Alusta taikinaa, kunnes se pehmenee ja on joustava. Anna taikinan kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Sekoita keskenään täytteen ainekset. Vaivaa pullataikinaa kevyesti jauhotetulla alustalla. Jaa sitten taikina kahteen osaan ja rullaa osat suorakulmaisiksi "levyiksi", mitoiltaan noin 30x45 cm. Jaa täyte tasaisesti levyille. Rullaa levyistä tiukat rullat, jätä levyjen saumat alaspäin. Leikkaa sitten veitsellä tai saksilla rullista noin 5 sentin levyisiä korvapuusteja. Aseta pullat leivinpaperilla vuoratuille uunipelleille. Anna pullien kohota liinan alla noin 30 minuuttia. Voitele korvapuustit munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista uunin keskiosassa 8-10 minuuttia. Anna valmiiden korvapuustien jäähtyä ritilällä leivinliinan alla. Nauti kylmän maidon kera.

Vinkit

Voit tehdä myös kuvassa näkyviä hauskoja "solmupullia": kun olet levittänyt täytteen pullataikinalevyille, taita levyt pitkät puolet vastakkain. Leikkaa levyistä n. 2 cm levyisiä suikaleita. Pyöräytä sitten kukin suikale löysälle solmulle. Reseptiä tuunaamalla voit myös tehdä erilaisia variaatioita. Kardemummakorvapuustit: Korvaa kaneli jauhetulla kardemummalla. Vaniljakorvapuustit: Korvaa kaneli vaniljasokerilla.

Suositellut tuotteet