Toscapiirakka

Toscapiirakka

2 tuntia
Perinteinen toscapiirakka mantelikuorrutteella on makeiden piirakoiden aatelia. Tämä toscapiirakka maustetaan sitruunalla. Kokeile!
https://www.arla.fi/reseptit/toscapiirakka/

Tee näin:

Toscapiirakka
  • Aloita toscapiirakka taikinan valmistuksella. Vatkaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi ja lisää sulatettu voi.
  • Lisää sitruunankuori ja -mehu, vehnäjauhot ja leivinjauhe taikinaan. Sekoita hyvin.
  • Voitele piirakkavuoka (halkaisijaltaan n. 22 cm) voilla ja kaada taikina vuokaan.
  • Esipaista toscapiirakkaa uunin keskitasolla noin 45 minuuttia 150 asteessa.
  • Kun piirakka kypsyy uunissa, valmista mantelikuorrutus. Jos käytät kokonaisia manteleja, pilko ne veitsellä pienemmäksi.
  • Lisää kuorrutteen ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kiehauta seos samalla sekoittaen.
  • Ota esipaistettu pohja uunista ja levitä mantelikuorrutus piirakan päälle.
  • Paista toscapiirakkaa vielä noin 10 minuuttia tai kunnes pinta on vaaleanruskea.
  • Jäähdytä toscapiirakka kokonaan ennen tarjoilua.
Valmis!
Vinkki

Voit halutessasi lisätä 1 tl hiutalesuolaa mantelikuorrutukseen.

Ainekset

Toscapiirakka
Kananmunia
2
Sokeria (n. 1.5 dl)
125 g
100 g
Raastettua sitruunankuorta
1 tl
Vastapuristettua sitruunamehua
3 rkl
Jauhoja (n. 1.75 dl)
100 g
Leivinjauhetta
1 tl
Mantelikuorrutus
Mantelilastuja tai kokonaisia manteleita
100 g
100 g
Sokeria
100 g
3 rkl
Siirappia
3 rkl
Jauhoa
2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Tarte Tatin
45 minuuttia
Tarte Tatin
(14)
Sitruunapiiras
35 minuuttia
Sitruunapiiras
(4)