Tarte Tatin

Tarte Tatin

45 minuuttia
Tarte Tatin eli keikauskakku on peräisin Ranskasta. Omenat karamellisoidaan voissa ja sokerissa ennen paistamista. Tarjoile Tarte Tatin smetanan kanssa!

Tee näin:

Taikina
  • Aloita Tarte Tatin taikinan valmistuksesta. Kuutioi voi pienemmiksi paloiksi ja nypi jauhojen joukkoon huolellisesti.
  • Lisää munankeltuainen ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi.
  • Muotoile taikina palloksi. Laita taikina jääkaappiin viilentymään vähintään puoleksi tunniksi.
Omenatäyte
  • Valmista seuraavaksi Tarte Tatinin omenatäyte. Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa kukin omena neljään osaan.
  • Laita voi ja sokeri kattilaan ja anna sulaa korkealla lämmöllä sekoittaen, kunnes sokeriseos on vaaleanruskeaa.
  • Lisää omenapalat seokseen. Anna omenoiden kypsyä noin 10 minuuttia, kunnes omenat ovat vaaleanruskeita ja sokeri on nestemäistä.
  • Kaada omenat piirakkavuokaan (halkaisijaltaan noin 24 cm). Kaada tarvittaessa ylimääräinen sokeri pois.
Tarte Tatinin kokoaminen
  • Siirrä taikina jauhotetulle leipomisalustalle tai pöydälle ja kauli se pyöreäksi levyksi (halkaisijaltaan noin 28 cm).
  • Aseta taikinalevy omenoiden päälle ja työnnä taikinan reunoja varovasti alas omenoiden ympäri.
  • Paista Tarte Tatin uunin keskitasossa 200 asteessa noin 15 minuuttia.
  • Anna kakun jäähtyä noin 5 minuuttia. Aseta tarjoilulautanen vuoan päälle ja käännä ympäri niin, että keikauskakku irtoaa vuoasta ja jää tarjoilulautasen päälle omenatäyte ylöspäin.
  • Tarjoile Tarte Tatin lämpimänä kylmän smetanan kanssa.
Valmis!

Ainekset

Pohja
100 g
Vehnäjauhoja (n. 2.5 dl)
150 g
Kananmunan keltuainen
1
Sokeria
200 g
100 g
Vaniljatanko
1
Hapahkoja omenoita esim. Granny Smith
650 g
Lisää herkullisia ideoita
Nopea omenapiirakka
30 minuuttia
Nopea omenapiirakka
(7)
Omenakaurapaistos
50 minuuttia
Omenakaurapaistos
(18)