Tarte Tatin

Tarte Tatin

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(5)

Tarte Tatin on ranskalainen omenapiirakka, jossa täyte - karamellisoidut omenat - on paistaessa alla ja pohjataikina päällä. Kun piirakka on tullut uunista, se kumotaan suoraan tarjoiluvadille jolloin piirakan päällä näkyy kaunis omenatäyte.

Ainekset

Annokset

Pohja

Täyte

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Nypi jauhot ja voi muruseokseksi. Lisää vesi ja vaivaa taikina nopeasti kasaan. Muotoile taikinasta pallo, kääri se kelmuun ja anna sen olla jääkaapissa puolisen tuntia. Ota sitten taikinapallo jääkaapista ja kauli se kelmun päällä pyöreäksi, halkaisijaltaan noin 25 cm levyksi. Laita levy uudelleen jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kuori ja viipaloi omenat lohkoiksi. Lisää uuninkestävälle paistinpannulle tai valurautapannulle voi ja sokeri. Kuumenna voi-sokeriseos välillä sekoitellen. Lisää omenalohkot ja purista mukaan sitruunamehu. Ota pannu pois liedeltä. Ota taikinalevy jääkaapista ja kumoa se paistinpannussa olevan omenatäytteen päälle. Taittele "pohjan" reunat siististi paistinpannun reunoille. Tee taikinaan ilmareikiä haarukalla. Paista piirakkaa uunissa n. 30 minuuttia. Ota paistinpannu uunista ja anna jäähtyä. Kun kakku on täysin jäähtynyt, kumoa se paistinpannulta suoraan tarjoiluvadille niin että piirakan päällä näkyy omenatäyte. Tarjoile tarte tatin sokerilla maustetun kermavaahdon kera.