Nopea omenapiirakka

Nopea omenapiirakka

30 minuuttia
Omenapiirakka on leivonnaisten klassikko. Tällä reseptillämme valmistat perinteisen omenapiirakan käden käänteessä.

Tee näin:

  • Aloita nopea omenapiirakka laittamalla uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  • Rullaa kohmeinen voitaikina leivinpaperiarkille.
  • Ruskista sitten voi. Lisää voi kattilaan ja pyörittele sitä kattilassa, kunnes se sulaa ja kuumenee. Kun voi muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksuu hieman pähkinäiseltä, kaada voi välittömästi pois kattilasta toiseen astiaan, ettei se pala.
  • Viipaloi omenat mahdollisimman ohuiksi. Levitä omenaviipaleet sulaneelle taikinalevylle.
  • Levitä voi omenoiden päälle ja lisää myös sokeri ja tuore rosmariini.
  • Paista nopea omenapiirakka uunin keskitasolla noin 15 minuutin ajan.
Valmis!

Ainekset

Lehtitaikina (pakaste)
250 g
50 g
Omenoita, hapan
4
Ruokosokeria
½ dl
Tuoretta rosmariinia
2 rkl
Kinuskikastike
2 dl
Vaaleaa siirappia
2 dl
Tuoretta inkivääriä, hienonnettuna
2 rkl
50 g
Lisää herkullisia ideoita
Omenakakku
60+ min
Omenakakku
(4)