Nopea omenapiirakka

Nopea omenapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(4)

Omenapiirakka on leivonnaisten klassikko. Tällä reseptillämme valmistat perinteisen omenapiirakan käden käänteessä.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Täyte

Tee näin:

Tee näin:

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon muna. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, ja sekoita taikinaan. Levitä taikina voideltuun halkaisijaltaan noin 24 cm irtopohjavuokaan. Paista uunin alaosassa noin 10 minuuttia. Sekoita creme fraiche, sokeri ja munat tasaiseksi seokseksi. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Kaada täyte kakkupojan päälle ja ripottele päälle omenalohkot. Paista vielä 30–35 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja siivilöi halutessasi hieman tomusokeria päälle. Tarjoile kermavaahdon kera.