Nopea omenapiirakka

Nopea omenapiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

30 minuuttia

Omenapiirakka on leivonnaisten klassikko. Tällä reseptillämme valmistat perinteisen omenapiirakan käden käänteessä.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}
Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

  • 250 g valmista voitaikinaa (pakaste)
  • 50 g Arla voita Normaalisuolainen meijerivoi
  • 4 omenaa, hapan
  • ½ dl ruokosokeria
  • 2 rkl tuoretta rosmariinia

Kinuskikastike

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita nopea omenapiirakka laittamalla uuni lämpiämään 225 asteeseen. Rullaa kohmeinen voitaikina leivinpaperiarkille.
2. Ruskista sitten voi. Lisää voi kattilaan ja pyörittele sitä kattilassa, kunnes se sulaa ja kuumenee. Kun voi muuttuu kullanruskeaksi ja tuoksuu hieman pähkinäiseltä, kaada voi välittömästi pois kattilasta toiseen astiaan, ettei se pala.
3. Viipaloi omenat mahdollisimman ohuiksi. Levitä omenaviipaleet sulaneelle taikinalevylle.
4. Levitä voi omenoiden päälle ja lisää myös sokeri ja tuore rosmariini.
5. Paista nopea omenapiirakka uunin keskitasolla noin 15 minuutin ajan.

Katso myös nämä