Omenakaurapaistos

Omenakaurapaistos

50 minuuttia
Omenakaurapaistos on herkullinen syksyinen jälkiruoka. Tämä omenakaurapaistos saa lisämakua pekaanipähkinöistä ja ranskankermavaahdosta. Kokeile reseptiä!

Tee näin:

Omena- kaurapaistos
  • Aloita omenakaurapaistos pilkkomalla omenat pieniksi paloiksi.
  • Sulata voi kattilassa. Kaada reilu 1 dl voisulasta kulhoon, ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet sekä 3/4 dl fariinisokeria.
  • Asettele omenapalat uunipellin tai -vuoan pohjalle ja kaada päälle kauraseos.
  • Paista omenakaurapaistos uunissa 200C asteessa 35 minuuttia, tai kunnes kaura on saanut kullanruskeaa väriä ja omenat ovat pehmeitä.
  • Sillä aikaa kun omenakaurapaistos on uunissa, valmista pekaanipähkinäkastike ja ranskankermavaahto.
  • Lisää kattilaan jääneeseen voisulaan loput fariinisokerista ja pekaanipähkinät. Anna kuplia rauhallisesti 5 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi 0,5 dl kermaa ja sekoita huolellisesti. Anna seoksen kiehahtaa uudelleen ja nosta sitten sivuun jäähtymään.
  • Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja sekoita joukkoon ranskankerma. Mausta sokerilla.
  • Viimeistele omenakaurapaistos kaatamalla lämmin pekaanipähkinäkastike sen päälle. Tarjoile valmis omenakaurapaistos ranskankermavaahdon kanssa.
Valmis!
Vinkki

Jos pidät kanelista, sekoita omenapaloihin 1 tl kanelia ennen paistoa.

Ainekset

Omena- kaurapaistos
150 g
Kaurahiutaleita
4 dl
Fariinisokeria
1 dl
Omenoita
6
Pekaanipähkinä
2 dl
Ranskankermavaahto
200 g
2 dl
Sokeria
Lisää herkullisia ideoita
Nopea omenapiirakka
30 minuuttia
Nopea omenapiirakka
(8)
Mansikkapaistos
1 tunti
Mansikkapaistos
(51)