Mansikkapaistos

Mansikkapaistos

1 tunti
Mansikkapaistos kuuluu kesään! Lämpimän mansikkapaistoksen koristaa rapea murutaikina ja se tarjoillaan kermavaahdon kera. Kokeile ihastuttavaa reseptiä!
https://www.arla.fi/reseptit/mansikkapaistos/

Tee näin:

Mansikkapaistos
  • Kuumenna uuni 200 asteiseksi.
  • Aloita mansikkapaistoksen valmistaminen ja perkaa ensiksi mansikat. Leikkaa ne puoliksi ja siirrä mansikat piirakkavuokaan (halkaisijaltaan n. 24 cm). Sekoita sokeri ja perunajauhot keskenään ja ripottele mansikoiden päälle.
  • Valmista murutaikina. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Murskaa voipalat jauhoseoksessa, kunnes seos näyttää raastetulta juustolta. Ripottele murutaikina mansikoiden päälle.
  • Kypsennä mansikkapaistos uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. Laita leivinpaperi mansikkapaistoksen päälle, jos se alkaa tummumaan.
  • Nauti mansikkapaistos lämpimänä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.
Valmis!
Vinkki

Murutaikina voidaan pakastaa. Sulata se huoneenlämmössä noin puolen tunnin ajan.

Ainekset

Mansikkapaistos
Tuoreita mansikoita
750 g
Sokeria (n. 1 dl)
85 g
Perunajauhoja
1 rkl
Murutaikina
Jauhoja (n. 3,75 dl)
225 g
Sokeria
2½ rkl
150 g
Lisää herkullisia ideoita
Omenapaistos
1 tunti
Omenapaistos
(6)
Mansikkapiirakka
50 minuuttia
Mansikkapiirakka
(14)