Mustikka-murupiirakka

Mustikka-murupiirakka

Mustikka-murupiirakka on täydellinen, jos haluat jälkiruoan valmistuvan nopeasti! Voit myös vaihdella murupiirakan täytteeksi eri marjoja ja hedelmiä.

Tee näin:

  • Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa.
  • Lisää voi paloina, ja hienonna kaikki rakeiseksi massaksi.
  • Sekoita marjat sokerin ja perunajauhojen kanssa vuoassa. Huom! Perunajauhoja tarvitaan kaksinkertainen määrä pakastemarjojen kanssa.
  • Levitä murutaikina täytteen päälle.
  • Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.
  • Vatkaa kerma.
  • Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri.
  • Tarjoile kastike piirakan kanssa.
Täytevaihtoehtoja
  • Raparperitäyte: Korvaa marjat 1 l (500g) raparperisiivuja. Sekoita 1 dl kidesokeria ja 1 rkl perunajauhoja. Omenatäyte: Korvaa marjat ¾ l ohuita omenasiivuja. Sekoita ne ½ dl kidesokeria ja 1 tl kanelia. Nektariinitäyte: Korvaa marjat ¾ l ohuita nektariinisiivuja. Sekoita ne ½ dl raesokeria ja ½ sitruunan raastettuun kuoreen ja mehuun. Luumutäyte: Korvaa marjat ¾ l luumusiivuja. Sekoita ne ½ dl kidesokeria ja ½-1 tl kanelia.
Valmis!
Vinkki

Mustikat sopivat erinomaisesti myös tuorejuustotäytteiseen mustikkapiirakkaan, kokeile!

Ainekset

Vehnäjauhoja
3 dl
Hienosokeria
2 rkl
100 g
Marjatäyte
L tuore- tai pakastemarja, esim. mustikoita, vadelmia tai mansikoita
¾
Hienosokeria
¾ dl
Perunajauhoja
½ rkl
Tarjoiluun
2 dl
Munankeltuaista
2
Hienosokeria
2 rkl
Vaniljasokeria
1 tl