Mustikka-murupiirakka

Mustikka-murupiirakka

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(15)

Mustikka-murupiirakka on täydellinen, jos haluat jälkiruoan valmistuvan nopeasti! Voit myös vaihdella murupiirakan täytteeksi eri marjoja ja hedelmiä.

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Marjatäyte

  • ¾ l tuore- tai pakastemarjoja, esim. mustikoita, vadelmia tai mansikoita
  • ¾ dl kidesokeria
  • ½ rkl perunajauhoja

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

1. Sekoita jauhot ja sokeri kulhossa. Lisää voi paloina, ja hienonna kaikki rakeiseksi massaksi.
2. Sekoita marjat sokerin ja perunajauhojen kanssa vuoassa. Huom! Perunajauhoja tarvitaan kaksinkertainen määrä pakastemarjojen kanssa.
3. Levitä murutaikina täytteen päälle. Paista uunin keskiosassa 15-20 minuuttia.

Vatkaa kerma. Vatkaa keltuaiset, sokeri ja vaniljasokeri. Tarjoile kastike piirakan kanssa.

Täytevaihtoehtoja

Raparperitäyte: Korvaa marjat 1 l (500g) raparperisiivuja. Sekoita 1 dl kidesokeria ja 1 rkl perunajauhoja.

Omenatäyte: Korvaa marjat ¾ l ohuita omenasiivuja. Sekoita ne ½ dl kidesokeria ja 1 tl kanelia.

Nektariinitäyte: Korvaa marjat ¾ l ohuita nektariinisiivuja. Sekoita ne ½ dl raesokeria ja ½ sitruunan raastettuun kuoreen ja mehuun.

Luumutäyte: Korvaa marjat ¾ l luumusiivuja. Sekoita ne ½ dl kidesokeria ja ½-1 tl kanelia.

Vinkki

Mustikat sopivat erinomaisesti myös tuorejuustotäytteiseen mustikkapiirakkaan, kokeile!