Mustikkakukko

Mustikkakukko

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(6)

Mustikkakukko eli rättänä on suomalainen perinnejälkiruoka, joka maistuu erityisen hyvältä kermavaahdon kanssa!

Liittyvät reseptit

Ainekset

Annokset

Täyte

  • 200 g mustikoita
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 rkl perunajauhoja

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Voitele uunivuoka. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sekoita sekä ruisjauhot että leivinjauhe keskenään ja lisää taikinaan. Taputtele noin 3/4 taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada ne vuokaan taikinan päälle. Tee lopusta taikinasta kansi täytteen päälle. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Vaahdota kuohukerma ja mausta sokereilla. Tarjoile mustikkakukko lämpimänä kermavaahdon kera.

Vinkki

Tämän reseptin on suunnitellut Henskiksen hekumalliset herkut-blogin Henna.