Mustikkapiirakka

Mustikkapiirakka

Arvioi

(39)

Mustikkapiirakka on helppo ja maukas koko perheen herkku, joka saa entistä pehmeämmän maun tuorejuustosta. Parhaan mustikkapiirakan saat tuoreista mustikoista, mutta se onnistuu myös pakastemarjoista. Kokeile reseptiämme ja tarjoa herkullinen piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kera!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 8 annosta

Pohja

Täyte

  • 200 g Arla maustamatonta tuorejuustoa laktoositon
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 4 dl mustikoita
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 2 rkl sokeria

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Aloita mustikkapiirakan valmistus vaahdottamalla huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää kananmuna vaahtoon vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vaahtoon. Voitele halkaisijaltaan noin 27 cm piirasvuoka, ja taputtele taikina vuoan pohjalle sekä reunoille. Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia, kunnes se on kauniin vaaleanruskea. Nosta vuoka uunista. Alenna lämpö 175 asteeseen. Vatkaa kulhossa sekaisin tuorejuusto, munat ja sokerit. Levitä seos piiraspohjalle. Sekoita mustikat sekä perunajauhot kulhossa ja lisää seos tuorejuustotäytteen päälle. Ripottele sokeri marjoille. Paista mustikkapiirakkaa 30-40 minuuttia. Tarjoa ihana mustikkapiirakka jäähtyneenä vaniljasokerilla maustetun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Vinkki

Mustikat sopivat moniin makeisiin piirakoihin. Kokeile esimerkiksi mantelilastuilla ja taikinamuruilla päällystettyä helppoa mustikkapiirakkaa, rahkatäytteistä mustikkapiirakkaa tai mustikka-murupiirakkaa.