Helppo mustikkapiirakka

Helppo mustikkapiirakka

Arvioi

(6)

Sadonkorjuuajan suosikkileivonnainen on tietenkin mustikkapiirakka. Tässä piirakassa on lisäksi manteleita rapeutta tuomaan!

Ainekset

Reseptistä valmistuu 6 annosta

Pohja

Täyte

  • 5 dl tuoreita tai pakastettuja mustikoita
  • ½ dl sokeria
  • ½ rkl perunajauhoja

Tarjoiluun

Tee näin:

Tee näin:

Nypi jauhot ja sokeri voin sekaan. Ota taikinasta syrjään ¼ päällystä varten. Lisää loppuun taikinaan vesi ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuokaan (halkaisijaltaan n. 24 cm). Pistele taikinaan reikiä haarukalla. Anna jäähtyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista piirakkapohjaa uunin keskiosassa noin 5 minuuttia. Sekoita mustikat, sokeri ja perunajauhot. Pakastemarjoihin kannattaa laittaa hieman enemmän perunajauhoja. Kaada marjat piirakkavuokaan ja ripottele päälle loppu taikina, johon on sekoitettu mantelit. Paista uunin alaosassa noin 20 minuutin ajan. Anna sen jäähtyä. Vaahdota kerma, sokeri ja vaniljasokeri. Tarjoile Mustikkapiirakka kermavaahdon kera.

Vinkki

Kokeile myös mehevää tuorejuustotäytteistä mustikkapiirakkaa!