Pellillinen mustikkapiirakkaa

Pellillinen mustikkapiirakkaa

Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot
Äänestysvaihtoehdot

(3)

60+ min

Pellillinen mustikkapiirakkaa valmistuu helposti tuoreista mustikoista tai pakastemustikoista. Tarjoile herkullinen mustikkapiirakka esim. vaniljakastikkeen kanssa.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Poista suosikeista' : 'Lisää suosikkeihin' }}

Ainekset

Reseptistä valmistuu 15 palaa

Pullataikina:

Täyte:

  • 500 g mustikoita
  • 1½ dl hillosokeria
  • ( 2 rkl perunajauhoja )

Lisää herkullisia ideoita

Tee näin:

Tee näin:

1. Aloita mustikkapiirakan valmistus liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola.

2. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.

3. Ota taikinasta vajaa puolet erikseen ja kauli loput taikinasta uunipellille (n. 30x40cm) sopivaksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle. Jaa loput taikinasta kahteen osaan ja leivo paloista kaksi pitkää (noin 100 cm) ja ohutta nauhaa. Kieputa nauhat toistensa ympärille ja aseta nauha vuoan reunaa vasten. Kohota pohja liinan alla noin 30 minuuttia.

4. Pistele kohonnut pohja haarukalla ja voitele piirakan reunat. Sekoita mustikat ja hillosokeri keskenään. Levitä marjat piirakkapohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita lisää kohmeisten mustikoiden joukkoon myös perunajauhoja.

5. Paista pellillinen mustikkapiirakkaa uunin alatasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna mustikkapiirakan jäähtyä ennen paloittelua.

Katso myös nämä