Pellillinen mustikkapiirakkaa

Pellillinen mustikkapiirakkaa

60+ min
Pellillinen mustikkapiirakkaa valmistuu niin tuoreista kuin pakastemustikoistakin. Tarjoile herkullinen mustikkapiirakka vaniljakastikkeen kera!
https://www.arla.fi/reseptit/pellillinen-mustikkapiirakkaa/

Tee näin:

  • Aloita valmistamaan mustikkapiirakka liuottamalla hiiva kädenlämpöiseen maitoon.
  • Vatkaa joukkoon muna, sokeri, kardemumma ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä ja kulhon reunoista.
  • Anna taikinan kohota leivinliinan alla kaksinkertaiseksi noin 30 minuuttia.
  • Ota taikinasta vajaa puolet erikseen ja kauli loput taikinasta uunipellille (n. 30x40cm) sopivaksi levyksi. Nosta levy kaulimen avulla leivinpaperin päälle.
  • Jaa loput taikinasta kahteen osaan ja leivo paloista kaksi pitkää (noin 100 cm) ja ohutta nauhaa. Kieputa nauhat toistensa ympärille ja aseta nauha vuoan reunaa vasten.
  • Kohota pohja liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Pistele kohonnut pohja haarukalla ja voitele piirakan reunat kananmunalla.
  • Sekoita mustikat ja hillosokeri keskenään. Viimeistele mustikkapiirakka levittämällä marjat piirakkapohjan päälle. Jos käytät pakastemustikoita, lisää kohmeisten mustikoiden joukkoon myös perunajauhoja.
  • Paista mustikkapiirakka uunin alatasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia.
  • Jätä mustikkapiirakka jäähtymään hyvin ennen paloittelua.
Valmis!

Ainekset

Pullataikina:
2½ dl
Hiivaa
25 g
Kananmuna
1
Ruokosokeria
1 dl
Kardemummaa
2 tl
Suolaa
¾ tl
Puolikarkeita spelttivehnäjauhoja
8 dl
75 g
Täyte:
Mustikoita
500 g
Hillosokeria
1½ dl
Perunajauhoja )
( 2 rkl
Lisää herkullisia ideoita
Mustikkapiirakka
60+ min
Mustikkapiirakka
(61)